Теми статей
Обрати теми

Непрацівнику — премію. А що ж з ЄСВ?

Хмелевська Оксана, експерт з питань оплати праці, o.khmelevska@buhgalter911.com
Наше підприємство вперше потрапило в делікатну ситуацію з працівником, який звільнився. У червні з нами за власним бажанням розлучився співробітник (дата звільнення — 30.06.2015 р.). Але в липні згідно з Положенням про преміювання йому було нараховано премію за червень в розмірі 1000 грн. Як обкладати цю суму ЄСВ і чи потрібно робити доплату виходячи із суми МЗП (оклад працівника був 3000 грн.)?
ЄСВ після звільнення, ЄСВ з МЗП

«Мертві душі» і ЄСВ. Незважаючи на те що трудові відносини припинилися, для Закону про ЄСВ «запізніла» премія — це виплата, яка входить до фонду оплати праці та надається за відпрацьований період. Відповідно, ви повинні нарахувати на цю виплату та утримати з неї ЄСВ, про що свідчить ч. 2 ст. 7 Закону про ЄСВ.

Але до доходу якого місяця, червня чи липня, віднести суму премії за відпрацьований місяць для цілей справляння ЄСВ?

Із положень все тієї ж ч. 2 ст. 7 Закону про ЄСВ випливає, що для цілей порівняння з максимальною величиною і виконання вимоги про ЄСВ з МЗП виплати за відпрацьований час (у тому числі премії) належать до місяців, за які їх нараховано. Підтвердження знаходимо в консультації з підкатегорії 301.04.01 ЗІР.

Далі. У цій ситуації працівник був звільнений останнім числом червня, тобто він відпрацював повний місяць. А це означає, що працюють вимоги про ЄСВ з МЗП.

Визначаємо, чи потрібна доплата. Для того щоб дотриматися вимоги про ЄСВ з МЗП, премію, нараховану в липні за червень, відносимо до доходу за червень. Далі ми дивимося на загальну суму доходу (у нашому випадку — на загальну суму зарплати, нарахованої в червні, та премії) і визначаємо, чи потрібна доплата.

Якщо за цим працівником у червні вже було проведено донарахування ЄСВ виходячи з МЗП, а разом з премією дохід червня виявився більше МЗП, необхідно зробити коригування (відсторнувати ЄСВ, нарахований на додаткову базу). Якщо і разом із премією дохід виявився менше МЗП, то відсторнувати потрібно тільки ЄСВ, нарахований на частину додаткової бази, що дорівнює розміру премії.

У вашому випадку оклад працівника становить 3000 грн., а премія — 1000 грн., тобто загальний дохід червня дорівнює 4000 грн., що, зрозуміло, перевищує 1218 грн. Отже, питання зняте. При нарахуванні в липні премії за червень ЄСВ «зверху» визначайте виходячи з її фактичного розміру — 1000 грн. (без донарахування до МЗП).

img 1

Попередимо: якби в липні ви нараховували працівнику премію за червень і при цьому червень було б відпрацьовано частково, то не варто було думати про виконання вимоги про ЄСВ з МЗП. Річ у тім, що незалежно від розміру доходу питання про донарахування ЄСВ не стоїть, якщо у зв’язку зі звільненням місяць відпрацьовано працівником не повністю.

Премію, нараховану «навздогін», потрібно відобразити у Звіті з ЄСВ (форма № Д4) за липень як зарплату. При цьому в таблиці 6 у графі 10 ставите код типу нарахувань 1, а у графі 11 зазначаєте, що це нарахування за червень. Графу 15 не заповнюйте, оскільки кількість днів у трудових відносинах було зазначено у Звіті за червень.

o.khmelevska@buhgalter911.com

Теги премія ЄСВ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі