№32

Бухгалтер 911, серпень, 2015/№32 Інші номери журналу ›
  • «Обнульно-бонусні» ситуації з ПДВ Ви, напевно, вже отримали свіжий Витяг з СЕА після обнулення формули. Здивовані побаченими в ньому цифрами? Здивовані, це м’яко сказано! Тому давайте разом розберемося, що ж сталося з показниками Витягу після «вдосконалення» СЕА.
  • Заповнюємо липневу ПДВ-деку — ураховуємо зміни в СЕА Уже не за горами граничний строк подання ПДВ-деки за липень. Її особливість у тому, що звітувати доведеться з урахуванням вимог Закону № 643* (з коментарем до нього ви могли ознайомитися в минулому номері журналу). Але не турбуйтеся — не такий страшний вовк, як його малюють колеги на форумі.
  • ПН/РК: «без зайвої ваги» Досить красномовно висловлюються «жителі» сайта «Бухгалтер 911» про останні зміни, що стосуються ПН: «Ми вже торжествуємо хай і невелику, але перемогу розуму над ідіотизмом». Дійсно, «приборкання» ПН — неординарна подія. Хоча зараз усе — одна велика неординарна подія. Але давайте від емоцій перейдемо до деталей.
  • Нова довідка для призначення допомоги по безробіттю Колишній працівник звернувся до вас за довідкою для призначення допомоги по безробіттю? Майте на увазі, що віднедавна форма такої довідки змінилася. Які ж відомості у ній потрібно зазначати тепер, коли і кому видавати? Буквально кілька сторінок — і ви знатимете все про таку довідку.
  • Бухоблік vs складові ПДВ-формули Чи потрібно в бухгалтерському обліку відображати збільшення податківцями реєстраційного ліміту на суму овердрафту (зазначеного в ряд. 11 Витягу з СЕА за формою J1401205)?
  • Гарячі РРО‑запитання: істина десь близько 23.07.2015 р. нарешті був опублікований і набув чинності Закон № 569*. «Чорна діра» у період з 01.07.2015 р. по 22.07.2015 р. (включно) породила чимало запитань**. Їм, а також іншим цілком «земним» РРО-запитанням і присвячено цю статтю.
  • Земельні новини: граничний розмір орендної плати та нова дека Є дві новини. Законом № 577* унесено зміни до ст. 288 ПКУ в частині «граничної планки» для орендної плати за земельні ділянки держ- і комунальної власності. Ще одне «земельне» нововведення — затверджено нову декларацію з плати за землю. Обидві ці події і пропонуємо розібрати детальніше.
  • Неповний робочий час: а нюансів повно Робота на умовах неповного робочого часу — цілком законний спосіб працювати менше «норми». Бажання працювати «менше» може виявити сам працівник. А може так статися, що і роботодавець буде змушений установити неповний робочий час своїм працівникам. Як усе правильно оформити? Як вплине режим робочого часу на оподаткування, розрахунок відпускних, лікарняних, декретних? Зараз усе з’ясуємо!
  • Непрацівнику — премію. А що ж з ЄСВ? Наше підприємство вперше потрапило в делікатну ситуацію з працівником, який звільнився. У червні з нами за власним бажанням розлучився співробітник (дата звільнення — 30.06.2015 р.). Але в липні згідно з Положенням про преміювання йому було нараховано премію за червень в розмірі 1000 грн. Як обкладати цю суму ЄСВ і чи потрібно робити доплату виходячи із суми МЗП (оклад працівника був 3000 грн.)?
  • Індексація ЗП за серпень 2015 року Знову в нас на порядку денному індексація. Нагадаємо, що «липневі» індекси опубліковано в журналі «Бухгалтер 911», 2015, № 27, с. 27. Щоб проіндексувати зарплату поточного місяця — серпня, зверніться до сьогоднішньої замітки.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі