Теми статей
Обрати теми

РРО-звітність: що приніс 2015 рік?

Шепотько Анастасія, податковий експерт, а.shepotko@buhgalter911.com
З 01.01.2015 р. всі РРО (крім електронних таксометрів, торговельних автоматів, РРО з інвалюти) мають забезпечувати передачу податківцям електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці. До чого це призвело, читайте в цій статті.
касові апарати

Якщо ваш РРО «не вміє» цього, вам доведеться дообладнати його (якщо буде така можливість) або купити новий. Але одразу заспокоїмо: робити це доведеться не всім. Адже більшу частину РРО ще з 2013 року зобов’язали перевести в «електронний режим», який би дозволяв передавати податківцям електронні копії розрахункових документів і фіскальних чеків.

«Пільга» була тільки в РРО, що створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді (крім ЕККР, ср. ). Якщо ви використовували такий РРО, то до 1 січня 2015 року достатньо було подавати в електронному вигляді тільки інформацію про обсяги операцій, що містяться у фіскальній пам’яті РРО (а не інформацію за кожним чеком). Але з 01.01.2015 р. ця поблажка зникла: за такими РРО (за винятком електронних таксометрів, торговельних автоматів і РРО з інвалюти) вам потрібно також подавати електронні копії розрахункових документів і Z-звітів. Як ми вже зазначали, для цього РРО потрібно дообладнувати в сервісному центрі або натомість придбати новий РРО, який би створював контрольну стрічку в електронному вигляді і міг надсилати податківцям зазначені відомості.

img 1

З 1 січня первинній реєстрації підлягають тільки ті РРО, які створюють контрольну стрічку в електронному вигляді (а також електронні таксометри, торговельні автомати, РРО з інвалюти) (п. 8 розд. II Закону про РРО).

Що стосується електронних таксометрів, торговельних автоматів, РРО з інвалюти, то в разі їх застосування достатньо передавати інформацію тільки про обсяги розрахункових/інвалютних операцій, що міститься у фіскальній пам’яті (абз. 2 п. 7 ст. 3 Закону про РРО*).

* Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР.

img 2

 

а.shepotko@buhgalter911.com

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі