Теми статей
Обрати теми

Хто не працює, той... все одно потрапляє до Звіту з ЄСВ

Клиженко Яна, експерт з питань оплати праці, y.klyzhenko@buhgalter911.com
Працівники, працевлаштовані на нашому підприємстві за основним місцем роботи, протягом усього лютого 2015 року перебували у відпустці без збереження заробітної плати. Чи потрібно подавати Звіт з ЄСВ за лютий 2015 року, якщо жодні нарахування ним не здійснювалися?
звітність за лютий

Так, Звіт з ЄСВ (за формою № Д4*) доведеться подати. Хоча нарахувань виплат працівникам не було, відомості за ними необхідно включити до цього Звіту.

* Форму Звіту з ЄСВ (форма № Д4) та Порядок її заповнення затверджено наказом Міндоходів від 09.09.2013 р. № 454.

img 1

Звіт з ЄСВ за лютий 2015 року подавайте за старою формою.

При заповненні вступної частини таблиці 1 Звіту з ЄСВ працівників, які весь місяць перебували у відпустці за свій рахунок, врахуйте в показниках «Середньооблікова кількість штатних працівників за звітний період, осіб» і «Штатна чисельність працівників». Але! Таких працівників не враховуйте в показнику «Кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховані виплати».

У таблиці 6 Звіту з ЄСВ за лютий 2015 року за кожним працівником заповніть графи 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 20, а також 21, 22, і внесіть:

— до графи 14 — кількість календарних днів, протягом яких працівник перебував у відпустці за свій рахунок (у вашому випадку — «28», оскільки працівник відпочивав увесь місяць);

— до графи 15 — кількість календарних днів, протягом яких працівник перебував у трудових відносинах з підприємством («28», оскільки трудові відносини не припинялися).

Як виглядатиме рядок у таблиці 6 Звіту з ЄСВ за працівником, який у лютому 2015 року перебував у відпустці за свій рахунок цілий місяць (нарахування йому не здійснювалися), покажемо на рисунку.

 

img 2

Фрагмент таблиці 6 Звіту з ЄСВ (за формою № Д4) за лютий 2015 року

y.klyzhenko@buhgalter911.com

Теги ЄСВ звіт
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі