Теми статей
Обрати теми

Як уключати до страхового стажу неповний місяць роботи

Димитренко Світлана, начальник відділу вдосконалення законодавства у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування Мінсоцполітики України
Працівник прийнятий на підприємство 9 лютого 2015 року з окладом 3000 грн. Це його перше місце роботи. Раніше він ніде не працював. З 20 по 26 серпня 2015 року він не виходив на роботу через хворобу, а 27 серпня 2015 року надав на підприємство листок непрацездатності. Як правильно в цьому випадку визначити страховий стаж працівника для оплати періоду тимчасової непрацездатності?
виплата лікарняних

При нарахуванні оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності та допомоги за рахунок Фонду соціального страхування (далі — ФСС) дійсно дуже важливо правильно визначити страховий стаж. Від нього залежить відсоток середньої зарплати, виходячи з якої розраховують суму лікарняних.

У цьому випадку працівник почав «заробляти» свій страховий стаж з 9 лютого 2015 року. А отже, його визначають згідно з положеннями ст. 21 Закону № 1105*.

* Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV.

Так, до страхового стажу потрапить період (строк), протягом якого особа підлягала соціальному страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, тобто за працівника, і ним сплачувався ЄСВ. Повний місяць зараховується до стажу, якщо ЄСВ сплачено в сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок.

img 1

Нагадаємо: ідеться про суму коштів, що визначається як добуток мінімального розміру заробітної плати відповідного місяця і ставки ЄСВ (у частині нарахувань і в частині утримань).

Якщо сума сплаченого за відповідний місяць ЄСВ менше, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховуєте до страхового стажу за формулою:

ТП = Св : В,

де ТП — тривалість періоду, що зараховується до страхового стажу та визначається в місяцях;

Св — сума ЄСВ, сплаченого за відповідний місяць;

В — мінімальний розмір страхового внеску за відповідний місяць.

Так, місяці роботи, в яких сума сплаченого ЄСВ становить менше мінімального страхового внеску, будуть зараховані до страхового стажу для оплати лікарняного пропорційно сумі сплаченого ЄСВ**.

** Зверніть увагу: періоди отримання лікарняних, декретних, пенсії за інвалідністю, а також відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку уключаються до страхового стажу як періоди, за які сплачено страхові внески виходячи з розміру мінімального страхового внеску ( ч. 1 ст. 21 Закону № 1105).

Але це ще не всі особливості, на які потрібно звернути увагу у вашому випадку. Якщо працівник тільки-но розпочав свій трудовий шлях, то на суму оплати періоду непрацездатності може вплинути не лише загальний страховий стаж, а й зароблений за останні 12 місяців перед настанням страхового випадку.

Якщо він менше 6 місяців, суму лікарняних визначають виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачувався ЄСВ, але з розрахунку на місяць не вище розміру мінзарплати ( ч. 4 ст. 19 Закону № 1105). Чи застосовувати в цьому випадку це обмеження?

Підрахунок страхового стажу здійснюється на дату настання страхового випадку, у нашому випадку — на 20 серпня 2015 року.

img 2

Оскільки це перше місце роботи і відпрацьовано менше 12 календарних місяців перед страховим випадком, то величина страхового стажу нам не тільки покаже відсоток оплати лікарняного, а й дасть відповідь на запитання про обмеження.

Отже, місяць роботи зараховується до страхового стажу повністю за умови, що за нього ЄСВ сплачено в розмірі не нижче мінімального. При цьому ст. 21 Закону № 1105 не вимагає, щоб він був повністю відпрацьований.

Березень — липень 2015 року відпрацьовані працівником повністю, і за ці місяці сплачено ЄСВ у розмірі більше мінімального страхового внеску (справлявся із зарплати в розмірі 3000 грн.). Отже, ці місяці зараховуються до страхового стажу як повні.

Тепер розберемося, чи включати лютий і серпень. Нарахована зарплата за лютий становить 2250 грн., що перевищує 1218 грн. Відповідно, за лютий 2015 року було сплачено суму, що перевищує мінімальний страховий внесок, і цей місяць увійде до страхового стажу повністю.

Що стосується включення до страхового стажу серпня 2015 року, то тут усе залежить від суми та дати виплати зарплати за першу половину місяця. Як зазначено вище, страховий стаж потрібно визначати на момент настання страхового випадку. Тому важливо, чи виплатили до початку хвороби працівника аванс. Якщо так, то в якій сумі.

Розрахуємо заробітну плату, нараховану за період з 1 по 19 серпня 2015 року включно: 3000 : 20 х 13 = 1950 (грн.). Якщо до моменту настання страхового випадку при виплаті авансу ви сплатили ЄСВ з цієї суми (або з іншої суми авансу, що перевищує 1218 грн.), то серпень можна зарахувати до страхового стажу повністю.

Водночас на дату страхового випадку ЄСВ з цієї суми може бути не сплачено. Наприклад, аванс сплачують після 20-го числа. У такому разі серпень не можна зараховувати до страхового стажу, оскільки згідно з  ч. 1 ст. 21 Закону № 1105 до страхового стажу можна віднести той місяць, за який сплачено суму ЄСВ.

У вашій ситуації незалежно від того, потрапить чи ні серпень до страхового стажу, він становитиме не менше 6 місяців за останні 12 місяців перед настанням страхового випадку.

img 3

Тому обмеження, установлене ч. 4 ст. 19 Закону № 1105, застосовувати не потрібно.

Відсоток оплати лікарняного дорівнює 50 %, оскільки страховий стаж працівника становитиме менше трьох років (незалежно від того, потрапить до нього серпень чи ні)***.

*** Вам також будуть цікаві статті:
— «Мої роки — моє багатство» для страхового стажу» з журналу «Бухгалтер 911», 2015, № 3;
«Розрахунок лікарняних і декретних по-новому: крок уперед!» з журналу «Бухгалтер 911», 2015, № 28 (у ній знайдете єдину процентівку для оплати перших п’яти днів хвороби за рахунок коштів роботодавця і для визначення суми допомоги з тимчасової непрацездатності за рахунок коштів соцстраху). —
Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі