Теми статей
Обрати теми

Помилка в «роздрібному» додатку 6 до акцизної декларації: рецепти з виправлення

Як правильно заповнити додаток 8 до декларації акцизного податку* в такому випадку. Самі знайшли помилку: бармен вибила неіснуючий товар, звичайно, сума податку в результаті виправлення повинна зменшитися. Як це правильно оформити?
«роздрібний» акциз, податкова звітність, виправлення помилок

* Форму якої затверджено наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. № 14.

«Звітна нова» чи «Уточнююча»? Яку декларацію подати в цьому випадку, залежить перш за все від строку, протягом якого помилку виявили.

«Звітну нову» декларацію вийде подати тільки в тому випадку, якщо граничний строк для подання декларації за відповідний період ще не минув. Що стосується декларації за червень, то останній день такого строку згідно з >п.п. 49.18.1, пп. 223.2 і 49.20 ПКУ понеділок, 22 серпня.

Якщо такий строк було пропущено, то залишається подання уточнюючої декларації.

img 1Зауважимо, що п. 17 розд. III Порядку № 14** згадує і про можливість виправлення у звітній (звітній новій) декларації (за період, що настає за періодом, у якому виявлено заниження), але формально прив’язує її тільки до випадку зі заниженням податкового зобов’язання.

** Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку, затверджений наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. № 14.

Від рядка до рядка. Припустимо, подати «Звітну нову» декларацію платник не встиг і зробив вибір на користь варіанта з поданням уточнюючої.

У такому разі йому доведеться подати:

— правильно заповнений відповідний розділ декларації (у цьому випадку — розділ Г);

— правильно заповнений(і) додаток(и) 6 до декларації акцизного податку;

додаток 8 до декларації акцизного податку (а точніше, до помилкового додатка 6, оскільки додаток(и) 8 заповнюється(ються) в розрізі кодів КОАТУУ), що відображає результат виправлення.

Із заповненням останнього допоможе п. 8 розд. V Порядку № 14. Відповідно до нього заповнювати в цьому випадку доведеться наступні рядки таким чином:

— у рядку 1 — наводимо суми податку, зазначені в раніше поданій декларації (додатку 6), тобто як було в минулій декларації (з урахуванням помилки);

— у рядку 2 виправлені суми податку, зазначені в уточнюючій декларації (додатку 6), тобто як повинно бути (уже без урахування помилки);

— у рядку 4 — суми податку, що зменшують суму податкового зобов’язання, яке уточнюється;

— у рядку 8 — суть помилки, числові показники якої відображаємо в рядках 1 — 4 відповідної колонки додатка.

img 2Рядки 5 і 6, в яких відображають суми штрафу, і рядок 7, призначений для зазначення суми пені, можуть заповнювати тільки в разі існування недоплати (тобто коли заповнено рядок 3 додатка).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі