№34

Бухгалтер 911, серпень, 2016/№34 Інші номери журналу ›
  • Чергова податкова реформа — 2017: зондуємо ґрунт Рік 2015-й був «закритий» на мажорній ноті: великої податкової реформи не сталося. У 2016-й увійшли з mini-реформою, а «глибоке реформування» залишили на потім. То як, це «потім» уже настало? Про що йдеться в «задумах», нещодавно опублікованих Мінфіном*? В основному дійсно бачимо вдосконалення! Про це й поговоримо сьогодні.
  • Послуги від нерезидента: «проспали» дату акта — виправте помилку У червні цього року ми отримали послуги від нерезидента. Оплата наразі не проведена. Акт виконаних послуг надійшов до нас тільки в наступному місяці, але датований червнем (фактичною датою виконання послуг). Отримавши акт, ми склали податкову накладну і зареєстрували її. У декларації з ПДВ за липень 2016 року відобразили податкові зобов’язання та податковий кредит з ПДВ. Чи правильно ми вчинили і якщо ні, то як виправити допущену помилку?
  • Компенсація комунальних платежів при оренді і ПДВ: відступ ДФСУ Як і обіцяли, інформуємо вас про розв’язку ситуації з нарахуванням ПДВ на компенсаційні виплати при оренді (відшкодування комунальних послуг, земельного податку, податку на нерухомість тощо).
  • Плата за землю: виправляємо помилку, допущену при уточненні Іноді помилок припускаються навіть тоді, коли їх виправляють. Так, останнім часом, як свідчить практика, помилок в уточнюючих розрахунках почали припускатися платники плати за землю. Якщо у вас трапилася така неприємність — ми допоможемо з неї виплутатися.
  • Доходи майбутніх періодів: особливості обліку Доходи майбутніх періодів є не в кожного підприємства. Це, швидше, специфічні випадки, які виникають у певній сфері. Проте загальне уявлення про них потрібно мати, щоб ненароком не відобразити доходи раніше належного часу. Що ж, давайте розбиратися.
  • Індивідуальна норма витрати ПММ Підприємство придбало вантажний автомобіль, для якого в Нормах витрат ПММ* немає базової лінійної норми. Чи можна затвердити таку норму для цієї вантажівки наказом по підприємству?
  • Дівка заміж аж пищить, або Зміна прізвища підприємством За статистикою близько 70 % жінок, які беруть шлюб, вирішують змінити прізвище. Якщо ви з їх числа і до того ж підприємець, ми підготували для вас детальне керівництво до дії. Уперед до нового прізвища!
  • «Я не я...»: реорганізація контрагента + виправлення податкової накладної У липні 2016 року підприємство зареєструвало податкову накладну на контрагента. Згодом з’ясувалося, що контрагент на дату виникнення ПДВ-зобов’язань реорганізувався. Тепер він просить перескласти податкову накладну на нову особу. Як бути в цьому випадку з раніше складеною податковою накладною?
  • Два роз’яснення для інтернет-торговців: хороше і... як завжди Сьогодні розглянемо два листи двох різних авторів і з різними наслідками для платників податків, які займаються інтернет-торгівлею. Якщо Мінекономрозвитку потішило своєю позицією з питання правової ідентифікації поштоматів, то ДФСУ при розгляді питання застосування РРО в разі здійснення розрахунків через систему FORPOST здивувала. Причому вкотре ☹.
  • Помилка в «роздрібному» додатку 6 до акцизної декларації: рецепти з виправлення Як правильно заповнити додаток 8 до декларації акцизного податку* в такому випадку. Самі знайшли помилку: бармен вибила неіснуючий товар, звичайно, сума податку в результаті виправлення повинна зменшитися. Як це правильно оформити?
  • Коли отримані кошти можна визнати помилковими та не нараховувати ПДВ? Як показує наша «гаряча лінія», досить часто бухгалтери ставлять собі таке запитання: коли отриману передоплату можна визнати помилковим платежем, а коли — ні і як у цих випадках бути з податковою накладною та розрахунком коригування? У сьогоднішній статті пропонуємо обговорити кілька ситуацій.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі