№20

Бухгалтер 911, травень, 2016/№20 Інші номери журналу ›
  • Відображаємо показники уточнюючого розрахунку в поточній ПДВ-декларації Виправити помилку в декларації з ПДВ — півсправи. Потрібно ще знати, коли та які дані уточнюючого розрахунку (УР) слід урахувати в декларації з ПДВ. Про це і йтиметься в сьогоднішній статті.
  • Допомога по вагітності та пологах: розраховуємо правильно Вам потрібно правильно розрахувати допомогу по вагітності та пологах? Допоможе вам у цьому наша стаття. Тож почнемо...
  • Страховий «лікарняний» стаж за 12 місяців: нюанси розрахунку Працівниця надала належним чином оформлений лікарняний лист, що підтверджує тимчасову непрацездатність з 19.04.2016 р. Стаж роботи на цьому підприємстві — 12 років. З 1 липня 2015 року за домовленістю сторін вона була переведена на неповний робочий день (2 години на день при 8-годинному робочому дні). Як розрахувати страховий стаж за останні 12 місяців перед настанням страхового випадку?
  • Склали ПН на неплатника, а він... Контрагент не повідомив нас про те, що він є платником ПДВ. А в результаті ми склали та зареєстрували ПН як на неплатника. Місяць по тому покупець звернувся з проханням видати йому ПН. Чи зобов’язаний покупець був повідомити нас про те, що він був платником ПДВ? Чим ця ситуація є небезпечною для нас?
  • Якщо первинні документи затрималися в дорозі: що з витратами Життєві ситуації дуже часто виходять за межі того, що чітко врегульоване нормами чинного законодавства. Так, одне із запитань, відповідь на яке не вдасться відшукати на рівні нормативно-правових актів: що робити, якщо відображати витрати в обліку та фінзвітності вже нібито час, але документи, що підтверджують їх, з тих чи інших причин своєчасно не були отримані від контрагентів? «Рецепт» від Мінфіну є універсальним незалежно від ситуації. Його далі й обговоримо.
  • ПДВ: відповіді на «гарячі» запитання У сьогоднішній статті наводимо відповіді на найпопулярніші ПДВ-запитання, що надійшли на нашу «гарячу лінію».
  • Виправлення у фінзвітності та «прибутковій» декларації Допустили помилку у фінзвітності, але виявили її тільки сьогодні? Ця стаття допоможе вам розібратися, як правильно вирішити подібну ситуацію. І оскільки дані фінзвітності є «вихідними» і для декларації з податку на прибуток підприємств (далі — ППП), то зачепимо також питання виправлення її показників.
  • Виплачуємо членські внески на користь «неприбутника»: чи потрібно коригувати фінрезультат з податку на прибуток? Вважаємо, багатьом із вас знайома ситуація, коли підприємство з тих чи інших причин прагне набути членства в якійсь організації (зокрема, для того щоб отримати додаткові можливості, привілеї, доступ до товарів/послуг тощо). Найчастіше таке членство є небезкоштовним і припускає сплату внесків. Водночас, як виявилося, з відображенням таких внесків в обліку з податку на прибуток у багатьох виникли проблеми. Пропонуємо розібратися з ними.
  • Складні наслідки простих рішень... (ППЄП перерахував гроші родичеві) Є «гарячі» запитання, відповіді на які ми б хотіли «донести» до наших читачів, оскільки такі ситуації зустрічаються часто-густо. Отже, ППЄП групи 2 перерахував гроші зі свого підприємницького рахунка на банківську картку дочки. Які наслідки таких дій? Чи можна так діяти? Що потрібно враховувати? Тож давайте розбиратися!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі