№45

Бухгалтер 911, листопад, 2016/№45 Інші номери журналу ›
  • Не забуте старе: новим книгам обліку розрахункових операцій присвячується Мінфін не сидить без діла. Влітку він оновив форми книг обліку розрахункових операцій (КОРО) для реєстраторів розрахункових операцій та для господиниць. І це дійсно вже час було зробити — щоб «вселити» в книги «роздрібний» акциз. Зрушив з місця процес адаптації до нових форм. І тут... ловіть чергові «оновлення» від Мінфіну. Що цього разу? Зараз і дізнаємося.
  • Хто може засумніватися в цивільно-правових відносинах? У зарубіжних країнах тисячі компаній з метою зниження своїх витрат та підвищення ефективності бізнесу залучають осіб-професіоналів зі сторони, тобто використовують аутсорсинг. Але в Україні цей процес, на жаль, насилу просувається. Чому? Тому що перевіряючі скрізь намагаються угледіти трудові відносини. Чи є у них для цього юридичні підстави? Давайте розбиратися.
  • Якщо у цивільно-правових відносинах засумнівалася Держпраці Додали до договору підряду або договору на надання послуг «трудову нотку» — і ось уже контролери заговорили про відповідальність. Чим небезпечна для підприємства та його посадових осіб підміна трудових відносин цивільно-правовими? Відповідь на це запитання знайдете в нашій статті.
  • «Копійчані» розбіжності в обліку: долаємо Напевно, кожен бухгалтер хоча б раз стикався з ситуацією, коли сума ПДВ у податковій накладній «не б’є» на копійки з первинкою. Або коли контрагенти перераховують оплату на копійки більше/менше, ніж сума постачання. Що робити з «копійчаними» розбіжностями — з’ясуємо у сьогоднішній статті.
  • Міноборони: особливий період і кризова ситуація є! Нашими сьогоднішніми героями стали листи Міноборони від 18.10.2016 р. № 322/2/6917 і від 20.10.2016 р. № 316/1/906. Що це за листи і що їх об’єднує? Зараз про все розповімо.
  • Псування у зберігача: що показати в обліку? У сьогоднішній статті пропонуємо обговорити ситуацію, що виникла в одного з наших читачів. Ситуація така. Прийнятий на зберігання товар втратив свої первинні якості №Г№. Зберігач вирішив замість «пошкоджених» товарів придбати нові. Як правильно показати операцію в обліку?
  • Купівля нерухомості: «розгрібаємо» проблеми із землею Купили нерухомість — і миттю як з «рогу достатку» посипалися запитання. Що із землею під нею? Чия вона? Як переходять права на землю? Хто і що повинен за неї платити? Що платити, якщо документи ще не оформлені: земельний податок чи орендну плату (якщо це земля державної або комунальної власності)? Давайте разом покопаємося у зазначених земельних питаннях.
  • «Страсті» за новою мінзарплатою 3200 грн. Напевно, всі вже чули про задумку Уряду підвищити з 1 січня 2017 року мінімальну зарплату в Україні до 3200 грн. Так, поки це лише топ-новина. Але, судячи з усього, «стрибку» бути. Тож пропонуємо зазирнути в майбутнє і подивитися, на що, крім зарплати, може вплинути таке підвищення «мінімалки».
  • «Сірий кардинал» підприємця, або На що має право представник Часто трапляється так, що підприємець бажає ухилитися від обліково-податкових та інших формальностей. Тоді виникає запитання: чи може він видати довіреність на ведення справ іншій людині? І які повноваження представника? Розкладаємо по поличках.
  • Торгуєте? Тоді у вас мають бути ось такі документи... Якщо ви — підприємець, і ваш бізнес — торгівля, то вам буде цікавою ця стаття. Адже сьогодні ми поговоримо про документи, які мають бути в торговельній точці. Тим більше є привід: податківці нещодавно нагадали про перелік таких документів (відповідно, при перевірці вони вимагатимуть їх у першу чергу). Ну а ми зі свого боку прокоментуємо й доповнимо їх консультацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі