Теми статей
Обрати теми

«У нас довгі руки...»: реєстрація податкових накладних «здалека»

Бала Людмила, податковий експерт, buhgalter911@mail.ua
«До чого дійшов прогрес...» На роботі можна не засиджуватися. Можна взагалі на неї не ходити... У тому сенсі, що всю або частину роботи можна виконувати дистанційно. Сидячи вдома. Можливо, коли всі інші «небухгалтери» вже сплять №Г№. Але не будемо про сумне. У сенсі про «тонкощі» професії. Подивимося на все це «з боку» можливостей. Адже можливість дістатися до свого комп’ютера здалека може виявитися дуже доречною. Ті, хто ще не в курсі, зустрічайте: TeamViewer!
реєстрація податкових накладних, віддалений доступ, TeamViewer

Напевно, ви чули про програми для віддаленого доступу до комп’ютера. Так от, TeamViewer одна з них. Вона нас і виручить. Ця програма дасть вам можливість отримати доступ до свого робочого комп’ютера з будь-якого місця, де є Інтернет і смартфон/планшет/ноутбук або звичайний комп’ютер. Тобто ви зможете зареєструвати ті ж податкові зі свого робочого комп’ютера у будь-який час і практично у будь-якому місці. Що для цього потрібно?

1. Встановлюєте TeamViewer на робочому комп’ютері та на вашому особистому пристрої (на робочому комп’ютері, зрозуміло, має бути доступ до Інтернету та увесь програмний інструментарій для реєстрації податкових накладних, а також повинен зберігатися ваш електронний цифровий підпис; а от на вашому пристрої всього цього не потрібно, достатньо лише доступу до Інтернету).

2. Відкриваєте TeamViewer на робочому комп’ютері і бачите в лівій частині вікна ваш ID і пароль. Тепер ви можете легко підключитися до робочого комп’ютера зі свого. Для цього вам необхідно відкрити у себе TeamViewer (краще одразу пройти реєстрацію — вона проста) і в правій частині вікна ввести робочий ID, натиснути «Підключитися до партнера» та ввести пароль, який ви бачите на робочому комп’ютері.

3. До речі, номер ID — постійний, тож, щоб не вводити його щоразу, після першого введення натисніть поруч «зірочку» — і ваш робочий комп’ютер відобразиться у віконці праворуч.

img 1Надалі ви зможете швидко його вибрати.

4. Що стосується пароля, то він змінюється. Якщо вам незручно щоразу його уточнювати, можете встановити постійний пароль, що не змінюється. Як? Відкрийте TeamViewer на вашому робочому комп’ютері, виберіть «Підключення» — «Налаштувати неконтрольований доступ». У вікні, що відкрилося, введіть пароль — він буде постійним.

Потім вам потрібно відкрити TeamViewer на особистому пристрої, у правому віконці вибрати віддалений робочий комп’ютер, правою кнопкою миші викликати його «Властивості» та ввести постійний пароль. От і все, тепер ви зможете підключатися до робочого комп’ютера коли завгодно, просто клацнувши на нього (не вводячи пароль) img 2.

5. Але врахуйте: щоб підключитися до робочого комп’ютера, він обов’язково має бути увімкнений!

Нагадуємо, що віддалений доступ дає вам можливість працювати за вашим робочим комп’ютером так, як ніби ви самі сидите за ним.

img 3Тому під час віддаленого сеансу інший співробітник не повинен працювати за вашим комп’ютером!

Ось, власне, і все. Встановивши TeamViewer, наприклад, на домашній комп’ютер, ви зможете реєструвати податкові накладні у зручний для вас час.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі