№41

Бухгалтер 911, жовтень, 2016/№41 Інші номери журналу ›
  • «Просто з жару» про податкову реформу для підприємців Наприкінці кожного року підприємців змушують понервувати. Традиційно починається «копання» під спрощенку. Удосконалюємо, скасовуємо тощо. Ось і знову Мінфін заговорив про податкову реформу. Є вже «друга генерація» відповідного проекту. Що ж готують для підприємців цього разу? Зараз розповімо. До речі! Новини, переважно, таки гарні.
  • Повідомлення про прийняття на роботу: систематизуємо знання! Тема повідомлення про прийняття на роботу не нова. Ми про неї писали не раз на сторінках нашого журналу (буквально в минулому номері). Але, як показує практика, інтерес до неї не згасає. Саме тому ми вирішили систематизувати випадки подання або неподання таких повідомлень з урахуванням листів контролерів та судової практики щодо штрафів.
  • Переведення боргу: як усе правильно облікувати «Умів брати, умій і віддати» — свідчить народна мудрість. Але підприємство-боржник не завжди може своєчасно погасити свій борг перед кредитором. Виходом з такої ситуації може стати переведення боргу, згідно з яким за боржника обов’язок з погашення заборгованості візьме на себе третя особа. Особливостям обліку таких операцій присвячено сьогоднішню статтю.
  • Демобілізація шостої «хвилі» Президент підписав указ про демобілізацію військовослужбовців шостої «хвилі» мобілізації* (третя черга осіб, мобілізованих відповідно до Указу Президента України від 14.01.2015 р. № 15). Це остання «хвиля» з числа осіб, мобілізованих у 2014 — 2015 роках. А отже, після їх демобілізації, яка має закінчитися до кінця жовтня 2016 року, в зоні проведення АТО залишаться тільки особи, прийняті на військову службу за контрактом. Що потрібно врахувати у зв’язку з цим роботодавцю?
  • Додаткові гарантії щодо працевлаштування для АТОшників Інтернет-просторами прокотилася хвиля повідомлень про те, що Президент підписав закон щодо додаткових гарантій у працевлаштуванні учасників АТО. Давайте подивимося, чим же ці гарантії такі хороші і чи не є вони черговим «покращенням» для роботодавців.
  • Цінові інновації, або Точковий мораторій на державне регулювання цін Чи виправдане втручання держави у встановлення цін в умовах ринкових відносин? У цьому засумнівався уряд, вирішивши впровадити пілотний проект щодо відмови від держрегулювання цін. Точніше, часткової відмови. Причому цей проект уже «побіг»! З початку цього місяця. І «бігти» буде як мінімум до нового року. Давайте ж поговоримо про це більш предметно.
  • Житлові субсидії: чергові новації — 2016 Ви в курсі, що в Україні вже 6 млн сімей отримують субсидії на «комуналку»? А після недавнього підвищення тарифів на опалювання, гарячу та холодну воду, газ і електроенергію, за прогнозами Мінсоцполітики, по субсидію прийдуть ще близько 3 млн сімей? Чи, можливо, ви — один з її отримувачів (претендентів на неї)? Тоді вам буде корисно знати, що уряд знову (вже вкотре!) перекроїв «правила гри».
  • Благодійна допомога… б’є благодійника?! Здавалося б, добрі наміри, пов’язані з підтримкою проведення АТО, мають бути підтримані урядом. Законодавство в цій частині (той же ПКУ) було змінено відповідним чином. Але! Є моменти, що вставляють палиці в колеса навіть у цьому випадку №З№!!! Зокрема, це стосується податку на прибуток, а саме високодохідних його платників. І виною всьому — відставання підзаконних актів.
  • Квартальна ПДВ-декларація: за якою формою звітувати? Позаду III квартал 2016 року, тобто платникам єдиного податку, які обрали квартальний звітний період щодо ПДВ, час замислитися над поданням декларації з ПДВ за III квартал. За якою формою подавати декларацію? Як виявилося, з цим є проблема.
  • Розрахунок коригування «лівопаливний»: шпаргалка Розрахунку коригування щодо ПДВ у нас явно не бракує уваги. Можна сказати, в останніх кількох номерах він «купався в променях слави». Чого не скажеш про його «лівопаливного» побратима. Що ж, поспішаємо виправити цей недолік. У цій статті надамо покрокові рекомендації зі складання такого розрахунку коригування. Розглянемо і випадки повернення пального, і виправлення помилок у раніше складених акцизних накладних.
  • «У нас довгі руки...»: реєстрація податкових накладних «здалека» «До чого дійшов прогрес...» На роботі можна не засиджуватися. Можна взагалі на неї не ходити... У тому сенсі, що всю або частину роботи можна виконувати дистанційно. Сидячи вдома. Можливо, коли всі інші «небухгалтери» вже сплять №Г№. Але не будемо про сумне. У сенсі про «тонкощі» професії. Подивимося на все це «з боку» можливостей. Адже можливість дістатися до свого комп’ютера здалека може виявитися дуже доречною. Ті, хто ще не в курсі, зустрічайте: TeamViewer!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі