Теми статей
Обрати теми

Таблиця даних платника: майстер-клас із заповнення від податківців

Сумцова Ольга, податковий експерт, o.sumcova@buhgalter911.com
На допомогу постраждалим від блокування податкових накладних податківці навели Інструкцію із заповнення Таблиці даних платника податків*. Виявляється, у заповненні простої чотирьохграфної таблиці теж є свої нюанси (і якщо їх не дотримати, Таблиця не пройде перевірку). Про які нюанси слід пам’ятати?
ПДВ, блокування податкових накладних

* http://sfs.gov.ua/data/files/207836.pdf.

На тому, коли заповнювати Таблицю даних платника податків і як її подавати, зупинятися не будемо. Цей момент ми вже розбирали**. Єдине, звернемо увагу на те, що податківці в категорії 101.17 ЗІР підтвердили право подати Таблицю торговцям для підтвердження залишків товарів, не використаних на 01.01.2017 р.!

** Стаття «Проблемна реєстрація податкової накладної: блокування, відмова, подальші дії» (журнал «Бухгалтер 911», 2017, № 30).

Тепер зосередимо увагу на правилах заповнення Таблиці. Із заповненням заголовної її частини (реквізитів платника), вважаємо, труднощів виникнути не повинно. Щоправда, самі податківці у своїй Інструкції допустили неточність: ІПН юрособи має бути 12-значним, а не 8-значним.

Тепер щодо табличної частини. У ній необхідно вказати код (коди) виду діяльності за КВЕД, які здійснює платник (гр. 2). Також обов’язково проставляють коди товарів/послуг, які на постійній основі постачаються (виготовляються) (гр. 4). А ось ті товари, які придбаваються платником для виготовлення товарів, що постачаються, можна вказувати за бажанням (категорія 101.17 ЗІР).

img 1У стовпці з кодами КВЕД можуть бути вказані не більше 6 різних кодів видів діяльності. Інакше документ не пройде перевірку.

При заповненні Таблиці повинні дотримуватися такі правила:

1. Не можна в одному рядку показувати коди товарів/послуг, що і постачаються, і придбаваються. Тобто одночасне заповнення в одному рядку граф 3 і 4 не допускається.

2. Код послуги (згідно з ДК 016-2010) повинен містити не менше 5 символів (про це податківці повідомили окремою новиною). І що важливе: податківці рекомендують при складанні податкової накладної вказувати коди в тому вигляді, у якому вони вказані в Таблиці, прийнятій податківцями (якщо на послуги в Таблиці вказаний 5-значний код, то такий же 5-значний код повинен фігурувати і в податковій накладній).

img 2
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі