№31

Бухгалтер 911, липень, 2017/№31 Інші номери журналу ›
  • «Антивірусний» закон: «танці» навколо червневого податкового кредиту У минулому номері ми вже аналізували прийнятий «на благо» постраждалих від вірусу платників податків Закон № 2143*. Але біда в тому, що з оперативним набуттям ним чинності не склалося. Він запрацював тільки з 26.07.2017 р. (з дня, наступного за днем опублікування). У підвішеному стані залишилося і головне запитання: як бути з червневими податковими накладними, що «запізнилися»? Пропонуємо знову повернутися до цього питання. Заразом і обговоримо лист податківців, що приспів, з роз’ясненнями стосовно застосування Закону № 2143.
  • «Ризикове» блокування: в об’єктиві — розрахунок коригування Механізм блокування податкових накладних більш-менш зрозумілий. А ось як відбувається призупинення реєстрації розрахунків коригування, поки що не зовсім зрозуміло. Запитань тут більше, ніж відповідей. Пропонуємо їх сьогодні обговорити.
  • Додаткова відпустка на дітей: є запитання і є відповіді Знову про відпустки. Цього разу про додаткові відпустки на «квіти життя». Тобто на дітей. Тема велика. Сьогодні почнемо. Закінчимо в наступному номері.
  • Зустрічаємо зміни в Порядку електронного адміністрування ПДВ Дочекалися. Нарешті Кабмін «причесав» Порядок № 569* під зміни, внесені в ПКУ ще з 1 січня 2017 року. Відповідні зміни були внесені постановою КМУ від 19.07.2017 р. № 536 (набули чинності з 22.07.2017 р.). Коротко пройдемося по «новинках».
  • Таблиця даних платника: майстер-клас із заповнення від податківців На допомогу постраждалим від блокування податкових накладних податківці навели Інструкцію із заповнення Таблиці даних платника податків*. Виявляється, у заповненні простої чотирьохграфної таблиці теж є свої нюанси (і якщо їх не дотримати, Таблиця не пройде перевірку). Про які нюанси слід пам’ятати?
  • Бюджетне відшкодування «за авансами» заявляти не можна? Тоді як бюджетне відшкодування стає «прозорим», податківці вигадують для його заяви все нові й нові умови. Тепер у немилість потрапили передоплати. Податківці вважають, що якщо від’ємне значення сформоване за рахунок отриманого авансу, то заявляти його до бюджетного відшкодування поки ще рано.
  • Технічно складні роботи: що з РРО-імунітетом? Говоритимемо про роботи, після виконання яких у власності замовника зрештою залишаються, зокрема, технічно складні побутові товари, несумісні з РРО-імунітетом.
  • Лімітно-касова добірка запитань Дотримання ліміту каси — надзвичайно важливе питання, адже контролери так і намагаються покарати тих, кого перевіряють, за його порушення. І оскільки далеко не всі грані питання лежать на поверхні, звернемося до нього ще раз. При цьому свою розповідь, з вашого дозволу, побудуємо у формі запитань-відповідей.
  • Податок на виведений капітал: трохи відкриваємо завісу реформи-2018 Цей податок уже давно «в проекті». Але шанси на його введення дедалі підвищуються. Ураховуючи те, наскільки глобальні зміни він у собі містить, є сенс почати знайомитися з проектом уже зараз — щоб вчасно підготувати свій бізнес на той випадок, якщо він набуде форми Закону. Допоможе ж вам у цьому ця стаття.
  • Підприємець-єдиноподатник із POS-терміналом: облікове питання Підприємець-єдиноподатник групи 2 займається роздрібною торгівлею. Розрахунки з покупцями проводяться не лише в готівковій формі через РРО, але і платіжними картками через POS-термінал. У якій сумі відображати дохід (за вирахуванням комісії банку чи ні)? На яку дату записувати дохід у Книгу обліку доходів: на дату проведення розрахунків через термінал чи на дату зарахування грошей на розрахунковий рахунок? Чи потрібно виправляти записи в Книзі, якщо раніше «термінальну» виручку відображали не на ту дату?
  • Нова ПДФО/ВЗ-декларація: підприємці, без паніки… Що сталося? Мінфін наказом від 06.06.2017 р. № 556 виклав у новій редакції форму декларації про майновий стан і доходи. А заразом і Інструкцію з її заповнення. Зміни пов’язані головним чином зі «славнозвісними» поправками, унесеними в ПКУ з 01.01.2017 р. Що ж помінялося в декларації і за який період її потрібно вперше подавати за новою формою?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі