Теми статей
Обрати теми

Розділ «Реєстрація ПН/РК» в Електронному кабінеті

Кравченко Дар’я, податковий експерт, buhgalter911.mail.ua
Розділ «Реєстрація ПН/РК», про який ітиметься в сьогоднішній статті, з’явився в Електронному кабінеті зовсім нещодавно. Він включає два підрозділи: «Видані ПН/РК» і «Отримані РК». Давайте сьогодні поговоримо про них детальніше.

Видані ПН/РК. У цьому вікні користувачі Електронного кабінету:

— отримують доступ до переліку всіх податкових накладних (ПН) і розрахунків коригування (РК), створених в Електронному кабінеті у відповідному звітному періоді.

При цьому звітний період (місяць, квартал або рік) визначається двома параметрами — роком і місяцем. Наприклад: Рік img 1 і період img 2;

— мають можливість створювати, редагувати, підписувати і направляти такі документи в ДФСУ.

ПН і РК можна створювати у відповідному шаблоні. Для переходу до такого шаблону вам необхідно натиснути кнопку img 3:

— спочатку безпосередньо в підрозділі «Видані ПН/РК»;

— а після обрати форми документа, який ви хочете створити, — й у вкладці «Видані ПН/РК» / «Створити».

Після того, як ви введете необхідні дані, можете зберегти, закрити, перевірити, перерахувати, видалити або роздрукувати створений документ.

img 4

Окрім цього, можна імпортувати (а не створювати прямо в Електронному кабінеті) документи, заздалегідь сформовані в інших системах. Для цього оберіть кнопку img 5.

Створені або завантажені ПН/РК можна img 6, img 7, img 8 або img 9 за допомогою відповідних кнопок на панелі навігаційного меню.

img 10

При виборі тієї чи іншої дії в колонці «Статус» висвітиться відповідний значок.

Зверніть увагу, всі перелічені вище операції, окрім функції img 11, можна виконувати пакетом.

Для цього необхідно відмітити групу документів у чек-боксах у лівій колонці вікна «Видані ПН/РК» і натиснути відповідну кнопку.

img 12

Увага! Створені і відправлені в цьому режимі «зменшуючі» РК автоматично переадресовуються покупцеві і будуть доступні йому в інших системах роботи з податковою звітністю, включаючи режим «Отримані ПН/РК» в Електронному кабінеті.

Отримані РК. У цьому вікні користувачі Електронного кабінету отримують список «зменшуючих» РК, що надійшли їм на реєстрацію від контрагентів.

img 13

Важливо! У цьому режимі користувачі отримують доступ до всіх «зменшуючих» РК незалежно від методу їх відправлення. Це означає, що якщо продавець виписав РК і відправив його до ЄРПН за допомогою будь-якої іншої системи роботи з податковою звітністю, цей РК буде доступний покупцеві в Електронному кабінеті для підпису в режимі «Отримані РК».

Одержувач «зменшуючих» РК у цьому режимі має можливість проглянути, img 14 і img 15 зазначений документ на реєстрацію в ЄРПН.

Зверніть увагу: квитанцію про реєстрацію або відмову в реєстрації «зменшуючих» РК отримає продавець, проте покупець отримає інформацію про реєстрацію зазначеного РК у розділах «Єдиний реєстр податкових накладних» і «Система електронного адміністрування ПДВ» Електронного кабінету.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі