Теми статей
Обрати теми

Експрес-відповіді щодо таблиці 5 Звіту за формою № Д4

Дзера Тетяна, начальник відділу супроводу інформаційних систем і електронних реєстрів Пенсійного фонду України
Продовжуємо розбиратися з новою звітністю з ЄСВ.

Чи потрібно в таблиці 5 Звіту за формою № Д4 за серпень 2018 року формувати рядки на всіх працівників підприємства, за якими раніше не подавалася інформація про посади, на яких вони працюють?

Таблиця 5 Звіту за формою № Д4 призначена для реєстрації застрахованих осіб у реєстрі застрахованих осіб. Вона формується і подається страхувальниками виключно за наявності у звітному періоді фактів укладення та/або розірвання трудових (цивільно-правових) договорів, переведення особи на іншу посаду або роботу в цього ж страхувальника, початку/закінчення проходження військової служби або надання відповідної відпустки, зазначеної в п. 8 розд. IV Порядку № 435*. Отже, якщо із застрахованою особою у звітному місяці зазначені події не відбувалися, то дані про нього в таблиці 5 не відображаються.

* Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну України від 14.04.2015 р. № 435.

Що потрібно зазначати страхувальникові — звичайному підприємству при заповненні реквізитів 16 і 17 таблиці 5 Звіту за формою № Д4?

Реквізит 16 таблиці 5 Звіту за формою № Д4 призначений для відображення інформації про документ-підставу про початок роботи і відпустку, закінчення трудових або цивільно-правових відносин, переведення на іншу посаду. Таким документом при відображенні фактів:

— початку/закінчення трудових відносин, переведення на іншу посаду, початку/закінчення відпустки для догляду за дитиною до 3 років (від 3 до 6 років) є відповідний наказ (розпорядження) керівника підприємства. У реквізиті 16 зазначаємо: «наказ (розпорядження), дата, номер»;

— укладення/припинення цивільно-правових відносин — договір про виконання робіт (договір підряду) або надання послуг. У реквізиті 16 зазначаємо: «договір, дата, номер»;

— початку/закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами — реквізити листка непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами або наказу (розпорядження) про надання такої відпустки, якщо він видавався. У реквізиті 16 зазначаємо: «ЛЛ, серія, номер» або «наказ (розпорядження), дата, номер».

Реквізит 17 таблиці 5 Звіту за формою № Д4 призначений для відображення інформації про підставу для припинення трудових (цивільно-правових) відносин. Так, у випадку:

— звільнення працівника в реквізиті 17 зазначаєте підставу для припинення трудових відносин згідно з чинним законодавством з посиланням на відповідну статтю, пункт закону;

Наприклад, «п. 4 ст. 40 КЗпП України».

— закінчення цивільно-правових відносин у реквізиті 17 зазначаєте главу ЦКУ, яка регулює відповідні відносини.

Наприклад, для договорів підряду — «гл. 61 ЦКУ», для договорів про надання послуг — «гл. 63 ЦКУ».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі