№37

Бухгалтер 911, вересень, 2018/№37 Інші номери журналу ›
  • Відображаємо зарплату / винагороду за ЦПД у звітності з ЄСВ У статтях попереднього номера ми з вами розглянули порядок відображення окремих реквізитів таблиць 1, 5, 6 Звіту за формою № Д4. Тепер пропонуємо поговорити про відображення в цьому Звіті заробітної плати.
  • Реєстраційні моменти: ваші запитання — наші відповіді Ми працюємо для вас і завдяки вам, шановні читачі. Цього разу ваші запитання з порталу buhgalter911.com стали приводом для написання статті «Столу замовлень». Тема — держ­реєстрація, ЄДР і внесення змін до цих даних. Щиро сподіваємося, що корисну інформацію з неї зможуть почерпнути не лише читачі, що ставили запитання, але й кожен з вас. Приступимо!
  • Операція «службова видача» vs оприбуткування готівки Сьогодні поговоримо про те, чи обов’язково перед роздрукуванням «Z-звіту» виконувати операцію «службова видача», якщо готівка не вилучається, а залишається у скриньці РРО. А приводом для обговорення цього питання послугувала «свіжа» консультація фіскалів з дуже неоднозначними висновками.
  • Виплата зарплати один раз на місяць: яким буде штраф? Бухгалтерів часто цікавлять питання з приводу відповідальності за порушення строків виплати зарплати (виплата зарплати один раз на місяць, виплата авансу в меншому розмірі тощо). Відповіді на більшість із них можна знайти в лис­ті Держпраці від 26.07.2018 р. № 58920/4/4.3-ДП-18.
  • Експрес-відповіді щодо таблиці 5 Звіту за формою № Д4 Продовжуємо розбиратися з новою звітністю з ЄСВ.
  • Експортери-виробники соєвих бобів, для вас — ставка 0 % з ПДВ! Уже з першого дня осені запрацював механізм тимчасового звільнення від обкладення ПДВ операцій з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту соєвих бобів (товарна позиція 1201 згідно з УКТ ЗЕД). Але народні обранці, не чекаючи фактичного початку роботи цієї норми, примудрилися внести до неї поправки, спрямовані на сільгосптоваровиробників, які самостійно експортують свою продукцію. Розберемося ж у новинах!
  • Утримуєте аліменти? Не забудьте відзвітувати! Запитань про стягнення аліментів з працівника на практиці виникає доволі багато. У цій статті згадуємо про основні правила подання «аліментного» звіту.
  • Табель обліку робочого часу: відповіді на актуальні запитання Коли йдеться про табель обліку робочого часу, здається, що заповнити його простіше простого. Але, як показує практика, і на цій ділянці роботи виникають запитання. Сьогодні — чергова добірка відповідей на найактуальніші з них.
  • Про витрати і ПДВ у підприємця-загальносистемника при будівництві складу Підприємець на загальній системі (платник ПДВ) вирішив побудувати склад, який надалі буде використовувати в госпдіяльності в операціях, оподатковуваних ПДВ. Чи має право такий підприємець включити до витрат вартість матеріалів, придбаних для будівництва? І чи можна включати до податкового кредиту сплачений при їх придбанні ПДВ? Розбираємося.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі