Теми статей
Обрати теми

Карантин продовжено до 11 травня…

Товстоп’ят Юрій, податковий експерт
КМУ на своєму засіданні 22.04.2020 р. прийняв чергові зміни до постанови № 211*. Головна новина — продовження карантину та передбачених ним заборон до 11 травня. Якщо далі події розвиватимуться за сприятливим сценарієм, із зазначеної дати стартує другий (із п’яти передбачених) етап виходу з карантину — пом’якшення заборон. Давайте сподіватимемося на краще, а поки що пропонуємо обговорити поточний стан справ.

* Постанова КМУ «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 р. № 211.

КМУ продовжує регулярно змінювати свою «карантинну» постанову № 211.

Зазначимо, що недавня постанова КМУ від 15.04.2020 р. № 284, що набрала чинності 18.04.2020 р., не була цікава широкому колу читачів: вона стосувалася лише спортсменів штатних команд національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю**.

** Їм дозволили проведення індивідуальних тренувальних занять (біг, ходьба, їзда на велосипеді, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю).

А ось наступні зміни (про які ми зараз говоримо) вже викликають куди ширший резонанс. Насамперед тому, що карантин за їх допомогою продовжується до понеділка, 11 травня.

Таким чином Уряд обмежив громадян при відзначанні і Радониці, і травневих свят (Дня праці та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні).

А що із заборонами на здійснення госпдіяльності з постанови № 211? Прем’єр-міністр заявив, що тільки після 11 травня почнеться поетапне зняття або послаблення обмежень. Тобто до 11-го, виходить, жодних послаблень у цьому плані не буде img 1.

Але хотілося б дочекалися офіційного оприлюднення тексту змін до постанови № 211. Щойно він з’явиться, ми вас обов’язково про це повідомимо.

З того, що ще було озвучено***:

*** www.kmu.gov.ua/news/denis-shmigal-mi-prodovzhuyemo-karantin-i-mayemo-chitkij-plan-vihodu-z-nogo; www.kmu.gov.ua/news/uryad-prodovzhiv-karantin-do-11-travnya

— дозвіл перевезення в міському транспорті осіб, які виявили бажання бути донорами крові;

— залучення до роботи окремих категорій працівників без проходження обов’язкового профілактичного огляду, термін якого припав на період карантину;

— поява Порядку проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією особи, а саме включення осіб, які перебувають на самоізоляції, у додаток Міністерства цифрової трансформації «Дія».

На тому ж засіданні КМУ затвердив додаткові соціальні гарантії для ФОП груп 1 і 2, які мають дітей, та малозабезпечених сімей на період карантину****. Про це також детальніше розповімо після офіційного оприлюднення документа.

**** www.kmu.gov.ua/news/uryad-zaprovadiv-dodatkovi-socialni-garantiyi-dlya-fopiv-ta-malozabezpechenih-simej-na-period-karantinu

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі