Теми статей
Обрати теми

Продовження та посилення карантину: новини від КМУ

Товстоп’ят Юрій, податковий експерт
2020 рік ми доживемо без посилення карантинних заходів і нових експериментів (подібних до карантину вихідного дня). Але з 8 по 24 січня 2021 року (включно) на країну чекають охрещені з легкої руки Прем’єр-міністра «зимові канікули заради безпеки». Відповідне рішення було прийнято на позачерговому (яке пройшло відразу після чергового) засіданні КМУ 9 грудня 2020 року. Далі — подробиці.

Отже, більш ніж за 3 тижні до початку нового року й майже за місяць до введення жорсткого карантину (або «зимових канікул заради безпеки») КМУ прийняв відповідне рішення. Причому незважаючи на деякі позитивні тенденції, пов’язані з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19…

Нова «карантинна» постанова (замість постанови № 641) була прийнята 9 грудня з одноденним доопрацюванням, тож на момент відправлення нашого номера до друку вже традиційно img 1 доводилося виходити з того, що було озвучено на засіданні,* та інформації з Урядового порталу.

* www.youtube.com/watch?v=p1vyA1UdrQg&feature=youtu.be

Отже, по-перше, «традиційний» карантин, який до того був передбачений до 31 грудня, продовжено до 28 лютого. Уже втретє підряд Кабмін подовжує дію карантину відразу на 2 місяці. Схоже, що про остаточне завершення карантину й цього разу не йдеться.

Незважаючи на те, що регулювати карантинні заборони та обмеження в новому році буде вже нова «карантинна» постанова, про істотні зміни їх не повідомлялося.

По-друге, з 8 по 24 січня включно карантин буде посилено (що охрещено «зимовими канікулами заради безпеки»). По суті ж, це жорсткий карантин, або локдаун. Які додаткові обмеження діятимуть у цей період? Це заборона роботи:

— кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос);

— магазинів непродовольчих товарів (чи торгівлі ними взагалі — зустрічаються різні версії);

— кінотеатрів, театрів;

— фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів (за винятком зайняття під відкритим повітрям і тренувань професійних спортсменів);

— ТРЦ (за винятком торгівлі в ТРЦ виключно продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією);

будь-яких розважальних, спортивних, культурних масових заходів.

На канікули будуть відправлені всі заклади освіти, крім дитячих садків.

Громадський транспорт продовжить роботу** на теперішніх умовах.

** www.kmu.gov.ua/news/pid-chas-diyi-dodatkovih-karantinnih-obmezhen-robota-transportu-ne-zupinyatimetsya-vladislav-kriklij

Працювати будуть продовольчі магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.

Знову-таки — поки все це неофіційно! Про щось конкретно можна буде говорити тільки після оприлюднення тексту «карантинної» постанови. Чекаємо!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі