Теми статей
Обрати теми

РРО/ПРРО-помилки: виправляємо не відходячи від каси

Біляєва Олена, експерт з питань оплати праці
Будучи в чомусь новачком, не дивно наробити помилок. У зв’язку з відомими подіями, з початку цього року з’явилася маса «РРО/ПРРО-новачків». Про виправлення їх «дитячих» помилок зараз і поговоримо.

Помилка

Як виправити

Через РРО проведена помилкова операція

Помилково проведену суму скасовуємо шляхом реєстрації від’ємної суми (п. 7 розд. III Порядку № 547*). Перед скасованою сумою в чеку може друкуватися знак «-» (мінус).

Важливо! Чинне законодавство не передбачає механізму виправлення помилково проведеної через РРО операції на наступний день. Тому виправити помилку можна тільки до закінчення робочого дня.

Зверніть увагу: скасовувати помилкову суму, використовуючи операцію «сторно», для РРО заборонено.

Не забудьте також скласти акт про скасування помилково проведеної суми розрахунку. Цього вимагає п. 8 розд. III Порядку № 547.

В акті зазначте дані про помилкову суму та реквізити розрахункового документа. Акт треба зберігати протягом 3 років (+ строк, доки податківці сидять «під замком» перевірочного карантинного мораторію). Якщо не зберегти, податківці застосовуватимуть штраф за п. 121.1 ПКУ (1020 грн, при повторному протягом року притягненні — 2040 грн)

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі