№8

Бухгалтер 911, лютий, 2022/№8 Інші номери журналу ›
  • «Карантинна тисяча»: немає меж досконалості! Так, схоже, вважає Кабмін, не втомлюючись змінювати свою програму «єПідтримка», у межах якої й передбачена виплата «карантинної тисячі» вакцинованим українцям. Цього року КМУ вже втретє (!) розширює можливості програми. Вважаємо, що треба про це предметно поговорити!
  • КОРО з РК у селищах: розбираємося в нюансах З минулого номера ви вже знаєте, що Кабмін «за підказкою» Мінрегіону зрівняв у правах села та селища, підправивши відповідним чином Перелік № 1336. У яких же випадках дозволено застосування КОРО з РК замість РРО/ПРРО в селищах? Розставимо всі крапки над «і»!
  • Послуга в одному періоді — акт в іншому: «прибуткові» та ПДВ-наслідки Ситуація. ТОВ на загальній системі надало послуги у грудні. Акт складено і підписано в січні. У якому місяці відображати доходи і витрати за операцією? Якщо акт складено в січні, то й податкова накладна (ПН) складається в січні?
  • Сумісники: розбираємося з проблемними питаннями Сьогодні роботою за сумісництвом нікого не здивуєш. Причини цього можуть бути різні: від банального бажання особи заробити у вільний час до виробничої необхідності «засвітити» одного працівника в декількох роботодавців. Тому пропонуємо вам розглянути проблемні питання, з якими стикаються роботодавці працівників-сумісників.
  • РРО/ПРРО не поєднаний із POS‑терміналом: порушення? Що з чеком? Запитання. Якщо РРО/ПРРО і термінал (еквайринг) не з’єднані/не поєднані між собою і покупцеві видається чек РРО/ПРРО та квитанція термінала, чи можна так працювати? Якщо в чеку бракує «карткових» реквізитів, чим це загрожує?
  • Новинки «податкової реформи» (перевірки, товарний облік ФОП): очима податківців Податківці оприлюднили інформаційний лист № 2 з роз’ясненнями щодо «новорічних» змін із Закону № 1914 (відомішого як «ресурсний закон», «податкова реформа», законопроєкт № 5600). Що в ньому цікавого? Давайте обговоримо!
  • РРО/ПРРО-помилки: виправляємо не відходячи від каси Будучи в чомусь новачком, не дивно наробити помилок. У зв’язку з відомими подіями, з початку цього року з’явилася маса «РРО/ПРРО-новачків». Про виправлення їх «дитячих» помилок зараз і поговоримо.
  • Торгуєте без РРО/ПРРО за КОРО з РК? Шпаргалка щодо заповнення КОРО Деякі суб’єкти господарювання можуть «з’їхати» з РРО-теми, обмежившись застосуванням зареєстрованих у податківців КОРО з РК. Про те, як при цьому заповнювати розрахункові квитанції з РК, ми вже встигли обговорити*. А ось як заповнити саму КОРО, ми поговоримо прямо зараз.
  • Декілька виконавчих листів: скільки «взяти» з працівника? На працівника надійшло два виконавчих листи (стягнення заборгованості за кредитами). За кожним потрібно утримувати 20 %. Чи можна утримувати щомісячно 40 % зарплати працівника в цьому випадку, чи межа утримань — 20 % (10 % за кожним листом)?
  • Календар бухгалтера Березень-2022
  • ПН і РК можна буде реєструвати за новою формою з 01.03.2022 Податківці на своєму сайті, а також у категорії 101.16 ЗІР опублікували інформацію про те, що можливість реєструвати податкові накладні (ПН) і розрахунки коригування (РК) за новою формою з’явиться тільки з 01.03.2022. Усі подробиці — далі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі