Теми статей
Обрати теми

Єдиноподатник групи 1 vs Торгівля в магазині

Мірошниченко Віталіна, податковий експерт
Єдиноподатники групи 1, якщо говорити про роздрібну торгівлю товарами, можуть здійснювати її тільки з торгових місць на ринках. При цьому податківці завжди підкреслювали, що на ринках вони можуть торгувати в контейнерах, кіосках, наметах, лотках тощо, але не в магазинах. Але що таке магазин? Якщо контейнер засклили і поставили вхідні двері, чи перетворюється він у магазин? З цим і розбиратимемося.

Що говорить ПКУ?

Підвищений інтерес до групи 1 єдиного податку (ЄП) зараз пояснимо. Вони можуть не застосовувати РРО/ПРРО (п. 296.10 ПКУ).

Далі. ПКУ, говорячи про торгівлю ФОП на ЄП групи 1, зовсім не згадує про лотки або магазини. У п. 291.4 ПКУ сказано лише те, що представники групи 1 ЄП у частині торгової діяльності можуть тільки здійснювати роздрібний продаж товарів «з торговельних місць на ринках».

Нагадаємо, що на групі 1 ЄП можна також надавати побутові послуги населенню за переліком з п. 291.7 ПКУ.

А що таке торговельне місце? У ПКУ визначення такого терміна немає. На жаль ☹. Є ще п. 5.3 ПКУ, згідно з яким терміни, які застосовуються в ПКУ і не розшифровані в ньому, використовувати в значенні, установленому іншими законами. Але в інших законах такого визначення теж немає.

А що говорять із цього приводу податківці?

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі