№9

Бухгалтер 911, лютий, 2022/№9 Інші номери журналу ›
  • Токени знову обов’язкові?! Знову на порядку денному гостро постало питання застосування токенів. Точніше — кваліфікованих електронних підписів і печаток. Вони не можуть зберігатися на звичайних файлових носіях. Для їх зберігання потрібні саме токени і К°. На деякий час ми про цю проблему мали змогу забути. І ось знову.
  • Новини «навколо» карантину: чи є приводи для занепокоєння? Останнім часом пожвавилися розмови, пов’язані з карантином. Для цього є відразу кілька приводів: на розгляді ВРУ перебуває пов’язаний із цим питанням законопроєкт, Прем’єр-міністр дав доручення переглянути «карантинні» обмеження в регіонах зі сприятливою епідемічною ситуацією на весняно-літній період, а міністр охорони здоров’я і зовсім назвав умови для скасування карантину. Як це все розуміти?
  • Тютюновий «роздрібний» акциз — по‑новому з 01.04.2022 До уваги суб’єктів роздрібної торгівлі, що здійснюють торгівлю «тютюном». 15.02.2022 прийнято Закон № 2042-IX, яким вносяться зміни до Бюджетного кодексу в частині визначення механізму зарахування «роздрібного» акцизу до місцевих бюджетів. А це означає, що визначена дата, з якої роздрібні продавці припинять бути платниками «роздрібного» акцизу з «тютюну». Подробиці — далі.
  • ПСП-2022: нова музика на старі акорди Податкова соціальна пільга (ПСП) — дуже корисний інструмент, що дає змогу зменшити оподатковуваний зарплатний дохід. У результаті роботодавець платить меншу суму ПДФО, а працівник отримує більшу суму зарплати на руки. Відповідям на «пільгові» запитання ми присвятили цю статтю.
  • Якщо хворіє «новенький»: підводні камені при розрахунку лікарняних Працівника тільки-но прийняли на роботу, а він уже опинився на лікарняному. Ну… усі ми люди. Але щодо таких «новачків» існує низка особливостей, які треба врахувати при розрахунку лікарняних.
  • Дивіденди єдиноподатника: що врахувати В «організаційній» частині нарахування і виплата дивідендів у єдиноподатників відбувається за тими ж правилами, що й у підприємств на загальній системі оподаткування*. А ось у частині оподаткування відмінності, звичайно ж, є. З ними і розберемося в цій статті.
  • КОРО з РК, смт і селища: ех раз, та ще раз! З’явився привід ще раз повернутися до питання застосування КОРО з РК на території селищ. Це ті зміни, про які ми розповідали в попередніх двох номерах*. Ньюзмейкери — знову-таки податківці.
  • Платіжні термінали: до і після 01.08.2022 Запитання. Чи підходить зараз як POS-термінал «віртуальний термінал» Монобанку або ОщадPAY? Чи будуть вони підходити з 01.08.2022 за новим Законом про платіжні послуги? Давайте разбиратися.
  • РК до податкової накладної на «умовне постачання» Як зробити «мінусове» коригування (РК) до податкової накладної (ПН), яка була складена на «умовне постачання»? Товар спочатку планувався для використання в негосподарській діяльності, а зараз використовується в господарській.
  • Соцвідпустка на дітей: життєві ситуації та перспективи змін Не встигли роботодавці розібратися з проблемами, які виникли у зв’язку з минулорічним оновленням порядку надання соцвідпустки на дітей, як Мінекономіки знову пропонує внести свої корективи. У цьому матеріалі розглянемо найпопулярніші запитання читачів і поговоримо про те, як пропонується поліпшити порядок надання соцвідпусток на дітей.
  • Електронний лікарняний не сформувався: шукаємо причину Нині кількість хворих, у тому числі й на COVID-19, на жаль, велика. Хворим працівникам, звісно, потрібні сформовані е-лікарняні. А ось тут, як показує практика, справи йдуть, як у лотереї: е-лікарняний може сформуватися, а може й ні. Що робити і куди бігти в цій ситуації — давайте розбиратися.
  • Єдиноподатник групи 1 vs Торгівля в магазині Єдиноподатники групи 1, якщо говорити про роздрібну торгівлю товарами, можуть здійснювати її тільки з торгових місць на ринках. При цьому податківці завжди підкреслювали, що на ринках вони можуть торгувати в контейнерах, кіосках, наметах, лотках тощо, але не в магазинах. Але що таке магазин? Якщо контейнер засклили і поставили вхідні двері, чи перетворюється він у магазин? З цим і розбиратимемося.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі