Теми статей
Обрати теми

Жінки — військовозобов’язані

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Новина про необхідність стати на військовий облік практично всім жінкам, мабуть, нікого не залишила байдужим. Тому сьогодні розберемо питання, пов’язані з появою Переліку № 313* із спеціальностями і професіями, після одержання яких жінок беруть на військовий облік військовозобов’язаних.

* Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, затверджений наказом Міноборони від 11.10.2021 № 313.

Передісторія питання

З 23.04.2021 ч. 11 ст. 1 Закону України від 25.03.92 № 2232-XII запрацювала в новій редакції. У результаті право формувати перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, було передане від КМУ до Міноборони.

Здавалося б, ніщо не провіщало бурі, але… Але хтось у Міноборони вирішив підійти до питання формування такого переліку дуже педантично. Оскільки практично кожна військова спеціальність (професія) має свій цивільний аналог, то в Перелік № 313 потрапили… правильно! — практично всі спеціальності і професії.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі