№3

Бухгалтер 911, січень, 2022/№3 Інші номери журналу ›
  • Річна фінзвітність — 2021: як подаємо? Традиційно початок нового року — це час для складання фінансової звітності за попередній рік. Минулого року постановою від 22.09.2021 № 998 Кабмін уніс зміни до Порядку № 419*. Ці зміни зачіпають і фінзвітність за 2021 рік. Зокрема, зверніть увагу на те, як тепер подається річна фінзвітність у статистику**. Але про все по порядку.
  • Квотники: доповідаємо про працевлаштування З минулого року в порядку подання Звіту з «трудової» квоти жодних змін не відбулося. Тому коротко пробіжимося основними «трудоквотними» питаннями.
  • Жінки — військовозобов’язані Новина про необхідність стати на військовий облік практично всім жінкам, мабуть, нікого не залишила байдужим. Тому сьогодні розберемо питання, пов’язані з появою Переліку № 313* із спеціальностями і професіями, після одержання яких жінок беруть на військовий облік військовозобов’язаних.
  • Регулювання цін на соціально значущі товари До компанії товарів, що мають істотну соціальну значущість, віднедавна приєдналися батон і соняшникова олія. Тож роздрібним продавцям таких товарів слід бути гранично уважними з роздрібними цінами на них. Давайте знайомитися з подробицями!
  • Закон № 1914 («податкова реформа»): нове в адмініструванні Закон № 1914* упроваджує низку змін у частині адміністрування податків. Практично всі вони вже запрацювали з 01.01.2022. Більшість носять фіскальний характер. Але знайдеться і парочка «позитивних». Отже, знайомимося детально з нововведеннями.
  • УПК від Мінфіну: як застосовувати критерій безнадійності при простроченні боргу понад 180 днів Мінфін затвердив узагальнюючу податкову консультацію*, в якій роз’яснив, коли в податковому обліку заборгованість може бути визнана безнадійною на підставі п.п. «ґ» п.п. 14.1.11 ПКУ. Які ж висновки Мінфіну?
  • Реєстрація у Фонді осіб з інвалідністю: порахуємо працівників? Якщо підприємство (ФОП) ще не зареєстроване у Фонді соцзахисту осіб з інвалідністю, але при цьому число працівників у нього досягло 8 або більше осіб, саме час замислитися про реєстрацію в цьому Фонді. Не відволікаючи на безрік…
  • Індексуємо зарплату за січень 2022 року Вашій увазі «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за січень.
  • Як заповнити нову декларацію єдиноподатника за 2021 рік? Єдиноподатники групи 3 уже давно звітують з єдиного податку на нових бланках. А ось групи 1 і 2 подаватимуть нову деку вперше. Як усе правильно заповнити — розповідаємо просто зараз.
  • Як заповнити нову декларацію ФОП на загальній за 2021 рік? Із року в рік ФОП-загальносистемники подають декларацію про доходи. Але Мінфін не дає нудьгувати. Раз у раз він у ній щось змінює. Цього разу об’єднав деку про доходи і ЄСВ-звіт (форму № Д5). І ось прийшов час ФОП уперше звітувати з використанням нового бланка. Деталі — в студію!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі