Теми статей
Обрати теми

Як заповнити нову декларацію ФОП на загальній за 2021 рік?

Мірошниченко Віталіна, податковий експерт
Із року в рік ФОП-загальносистемники подають декларацію про доходи. Але Мінфін не дає нудьгувати. Раз у раз він у ній щось змінює. Цього разу об’єднав деку про доходи і ЄСВ-звіт (форму № Д5). І ось прийшов час ФОП уперше звітувати з використанням нового бланка. Деталі — в студію!

Хто подає деку про доходи за 2021 рік?

Відразу домовимося, що говоримо саме про ФОП на загальній системі (про декларування доходів звичайними громадянами не говоримо). Так от, деку про доходи за 2021 рік зараз зобов’язані подати ті ФОП, які у 2021 році увесь рік пропрацювали на загальній системі, або спочатку працювали на загальній системі, а потім перейшли на спрощенку, або спочатку працювали на спрощенці, а потім перейшли на загальну систему, або зареєструвалися ФОП і відразу обрали групу 1 або 2 спрощенки.

В останньому випадку необхідність декларування пояснюється тим, що «свіженькі» ФОП стають єдиноподатниками груп 1 і 2 не з моменту держреєстрації, а з 1-го числа найближчого місяця. А до цього вони — загальносистемники.

А якщо ФОП «спав»?

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі