Теми статей
Обрати теми

«Транспортний» звіт — 2022: час здаватися

Біляєва Олена, експерт з питань оплати праці
Граничний строк подання декларації з транспортного податку — не пізніше 21 лютого. Саме час освіжити в пам’яті правила нарахування і сплати цього податку.

Платники

Сплачувати транспортний податок повинні фіз- і юрособи, у тому числі нерезиденти, у яких є власні зареєстровані в Україні легкові автомобілі (п.п. 267.1.1 ПКУ). Які саме легкові автомобілі — див. далі.

За фізосіб (у тому числі ФОП) усю роботу роблять податківці (розраховують податок, направляють повідомлення-рішення про сплату*). Тому в цій статті говоримо тільки про юросіб.

* До речі, завдяки «податковій реформі» (Закон України від 30.11.2021 № 1914-IX) такі повідомлення-рішення будуть більш деталізовані (оновлена редакція п.п. 267.6.2 ПКУ).

Важливо! На перше місце поставлена власність на автомобіль. Платить той, хто є власником. Відповідно у випадку з тією ж орендою податок платить власник-орендодавець.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі