Теми статей
Обрати теми

Президент підписав зміни до законодавства, що мають запобігти корупції

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції» від 14.07.2015 р. № 597-VIII.

На думку розробників, Закон сприятиме посиленню громадського контролю за владою, зниженню рівня корупції та посиленню захисту права власності, запроваджує додаткові заходи контролю за особами, які призначаються на відповідальні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, відновленню довіри в громадян до системи влади в Україні, а також створює умови для забезпечення відкритості, прозорості та публічності влади усіх рівнів.

Зокрема, Законом передбачається спрощення процедури доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України.

Відповідно до Закону № 597:

— Закон «Про дорожній рух» від 30.06.93 р. № 3353-XII доповнюється статтею 34-1, якою врегульовується питання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру;

— Закон «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII доповнюється змінами щодо місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації, а саме: назви області, району, населеного пункту, в яких знаходиться об’єкт.

Теги корупція
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі