Теми статей
Обрати теми

Від ЦВК очікують роз’яснень щодо процедури проведення перших місцевих виборів в об’єднаних громадах

Офіс реформ у Львівській області звернувся до Центральної виборчої комісії з проханням роз’яснити питання процедури проведення перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 р. № 157-VIII встановлено, що територіальна громада, отримавши позитивний висновок від обласної державної адміністрації звертається з поданням до обласної ради щодо утворення ОТГ. Облрада розглядає подання та одночасно з прийняттям рішення про утворення ОТГ призначає перші місцеві вибори депутатів сільської, селищної, міської ради ОТГ та відповідно сільського, селищного, міського голови.

Чинне виборче законодавство визначає, що чергові вибори повинні відбутися у неділю 25 жовтня 2015 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 15 Закону України «Про місцеві вибори» від 14.07.2015 р. № 595-VІІІ перші місцеві вибори призначаються не пізніше ніж за 70 днів до дня виборів.

Відтак, для проведення місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах 25 жовтня 2015 року відповідні рішення обласних рад повинні бути прийнятті до 15 серпня 2015 року. В іншому випадку вибори в об’єднаних територіальних громадах повинні бути призначені після 25 жовтня 2015 року.

За таких обставин не вирішеним залишається питання щодо доцільності проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року у нині існуючих територіальних громадах, що прийняли рішення про об’єднання.

Тому Офіс реформ звернувся до ЦВК з проханням роз’яснити порушене питання та процедуру проведення перших місцевих виборів в ОТГ, якщо сесіями обласних рад будуть призначені перші вибори голови та депутатів об’єднаної територіальної громади на листопад-грудень 2015 року.

(За матеріалами офіційного сайту Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України http://www.minregion.gov.ua)

БІЛЬШЕ НОВИН ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ ЧИТАЙТЕ НА СТОРІНЦІ «ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯ» У СОЦІАЛЬНІЙ МЕРЕЖІ ФЕЙСБУК: http://www.facebook.com/Derzsluzbovec

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі