Теми статей
Обрати теми

Стаж державної служби періоду роботи на посаді головного бухгалтера сільської ради

Коваленко Наталія, юрист
До районної ради на посаду головного бухгалтера приймають особу, яка з 1998 р. по 2002 р. працювала на посаді головного бухгалтера сільської ради. Чи можна цей період роботи зарахувати до стажу державної служби?

Згідно зі ст. 22 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-III (далі — Закон № 2493) до стажу служби в органах місцевого самоврядування зараховується період роботи на посадах, на які поширюється дія цього Закону, а також на посадах і в органах, час роботи в яких зараховується до стажу державної служби.

Стаж державної служби обчислюється відповідно до Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII і Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.05.94 р. № 283, та додатка до нього.

Відповідно до п. 2 зазначеного Порядку до стажу державної служби зараховується робота (служба) на посадах керівних працівників і спеціалістів державних органів колишніх УРСР та інших республік колишнього СРСР згідно з додатком, зокрема, у виконавчих комітетах місцевих Рад депутатів трудящих, Рад народних депутатів, їх управліннях, самостійних відділах, інших структурних підрозділах, а також на посадах в органах місцевого самоврядування, передбачених у ст. 14 Закону № 2493, та на інших посадах, не зазначених у цій статті, віднесених Кабінетом Міністрів України до відповідної категорії посад в органах місцевого самоврядування.

На думку редакції, зарахувати до стажу державної служби (служби в органах місцевого самоврядування), у тому числі необхідного для встановлення надбавки за вислугу років, період роботи особи з 1998 р. по 2002 р. на посаді головного бухгалтера сільської ради за вказаним Порядком та згаданими законами неможливо, оскільки посада головного бухгалтера, зокрема виконавчого органу сільської ради, була віднесена до відповідних посад лише 04.06.2008 р. розпорядженням Кабінету Міністрів України № 794-р «Про віднесення посад органів місцевого самоврядування до відповідних категорій посад».

Стосовно зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи на посадах бухгалтерів, зокрема сільських рад за часів СРСР та незалежності України до 01.01.94 р.

Зарахування до стажу державної служби (служби в органах місцевого самоврядування) окремих періодів роботи осіб на посадах бухгалтерів сільських рад можливе лише за умови, що ці посади перебували у структурі сільських рад та заробітна плата особам виплачувалася, як і іншим працівникам сільських рад, за рахунок державних коштів. Зазначене має підтверджуватися відповідними архівними документами (структура, штатний розпис сільської ради, документи про оплату праці тощо за відповідний період роботи особи).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі