Теми статей
Обрати теми

Діти на карантині: як оформити цей період мамі

Мирний Іван, експерт з питань трудового права
Працівниця знаходиться вдома та доглядає дитину у зв’язку із встановленим у дитячому садочку карантином. Лікарняний працівниці не виписали. Яким чином можна нормативно зафіксувати цей період?

У разі, якщо лікарняний листок працівнику не виписували, він має можливість оформити оплачувану відпустку. При цьому в даному разі це можуть бути не тільки дні щорічної основної відпустки, але й 10 к. дн. додаткової відпустки, передбаченої ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки). Водночас, додаткова відпустка працівникам, які мають дітей — це вид соціальної відпустки, але тільки для окремої категорії працівників.

Як зазначає ст. 19 Закону про відпустки, жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, матері інваліда з дитинства підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини або інваліда з дитинства підгрупи А I групи, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину або інваліда з дитинства підгрупи А I групи, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів. За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

Така відпустка надається зазначеним особам за кожний календарний рік!

Отже, якщо перелічені особи вимушені знаходитися на карантині вдома з дитиною і щоб не втрачати дні щорічної основної відпустки, радимо надати їм саме таку додаткову відпустку як працівникам, які мають дітей, і не відкладати її на час звільнення.

В іншому випадку можна оформити щорічну оплачувану відпустку, як це передбачено ст. 10 Закону про відпустки.

Чи можна у такому випадку порушити затверджений графік відпусток? Можна. Адже, як передбачено у ст. 10 Закону по відпустки, щорічні відпустки за бажанням працівника в зручний для нього час надаються, зокрема:

— жінкам, які мають двох і більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда;

— одинокій матері (батьку), які виховують дитину без батька (матері);

— опікунам, піклувальникам або іншим самотнім особам, які фактично виховують одного або більше дітей віком до 15 років за відсутності батьків тощо.

Обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться відповідно до п. 2 Порядку № 100, виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки. Якщо працівник відпрацював на підприємстві менше року, середню заробітну плату обчислюють виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається відпустка.

У розрахунковому періоді підсумовуються виплати, які враховуються під час обчислення середньої заробітної плати і зазначені у п. 3 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100).

До таких виплат належать:

— основна заробітна плата (тарифна ставка, оклад);

— доплати й надбавки;

— премії, що мають постійний характер, винагорода за вислугу років та за підсумками роботи за рік тощо.

У п. 4 Порядку № 100 зазначені виплати, які не включаються в розрахунок, зокрема матеріальна допомога та інші.

Відповідно до п. 7 Порядку № 100 нарахування виплат за час щорічної відпустку, тривалість якої розраховується в календарних днях, провадиться діленням сумарного заробітку за фактично відпрацьований період на відповідну кількість календарних днів відпрацьованого періоду (за винятком святкових і неробочих днів, установлених законодавством). Одержаний результат множать на число календарних днів відпустки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі