Теми статей
Обрати теми

Веденням усіх реєстрів, за які відповідає Мін’юст, займатиметься єдиний адміністратор

Міністерство юстиції України
Міністерство юстиції об’єднає всі структури, які займалися веденням державних реєстрів, підконтрольних Мін’юсту, і створить на їх базі єдиного оператора — Державне підприємство «Національні інформаційні системи».

«Уряд уже прийняв рішення про створення Державного підприємства «Національні інформаційні системи», яке об’єднає 21 реєстр, за які відповідає Міністерство юстиції. Підприємство буде створено як пілотний проект за новими стандартами, відповідно до Закону про прозорість та публічність державних фінансів, який вже найближчим часом набуде чинності», — зазначила Перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

За її словами, в Україні діє близько 100 реєстрів, операторами яких є різні міністерства та відомства. Через це ускладнюється процес їх адміністрування, адже кожне відомство має свій персонал, який безпосередньо займається підтримкою реєстрів.

«Ми поставили перед собою завдання на виконання моніторингового звіту по безвізовому режиму з ЄС, який ставить перед нами вимогу нового формату ідентифікації особи, об’єднати ці реєстри під одного оператора. Це дасть можливість скоротити кількість обслуговуючого персоналу, оптимізувати роботу та скоротити затрати з державного бюджету. Крім того, ми власними силами завершимо розробку програмного забезпечення реєстрів, власником якого буде держава, а не приватні компанії. Це дасть змогу державі зекономити кошти, які за минулої влади сплачувалися у вигляді роялті за користування програмним забезпеченням», — наголосила Н. Севостьянова.

Вона також повідомила, що новостворене ДП стане першою державною компанією, яка матиме незалежну Громадську раду, до якої увійдуть представники громадськості та міжнародних організацій. Вони займатимуться розробкою та затвердженням фінансового плану, а також проводитимуть моніторинг використання коштів.

БІЛЬШЕ НОВИН ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ ЧИТАЙТЕ НА СТОРІНЦІ «ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯ» У СОЦІАЛЬНІЙ МЕРЕЖІ ФЕЙСБУК: http://www.facebook.com/Derzsluzbovec

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі