Теми статей
Обрати теми

Чи зараховується робота у відділі культури до стажу держслужби

Мирний Іван, експерт з питань трудового права
Чи може бути зарахована робота на посаді інспектора відділу культури з 15 березня 1987 року по 23 квітня 1992 року до стажу державної служби?

Стаж державної служби обчислюється відповідно до Закону України «Про державну службу», Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.05.94 р. № 283 (далі — Порядок), та додатка до нього.

Обчислений відповідно до цього Порядку стаж державної служби застосовується для встановлення державним службовцям надбавки за вислугу років, надання додаткових оплачуваних відпусток та призначення пенсії.

Відповідно до пункту 2 Порядку до стажу державної служби зараховується робота (служба) на посадах керівних працівників і спеціалістів державних органів колишньої УРСР та інших республік, а також колишнього СРСР згідно з додатком, зокрема у виконавчих комітетах місцевих Рад депутатів трудящих, Рад народних депутатів, їх управліннях, самостійних відділах, інших структурних підрозділах.

Переліком відділів і управлінь виконавчих комітетів обласних, районних, міських, районних у містах Рад народних депутатів Української РСР, встановленим Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 23.09.82 р. № 4073-X, у складі виконавчих комітетів районних та районних у містах Рад народних депутатів, а також міських Рад народних депутатів міст обласного підпорядкування був передбачений відділ культури.

Загальносоюзним класифікатором професій робітників, посад службовців та тарифних розрядів, затвердженим постановою Держстандарту СРСР від 27.08.86 р. № 016, який діяв на той час, посада інспектора була віднесена до посад спеціалістів.

Таким чином, вказаний у листі період роботи на посаді інспектора відділу культури може бути зарахований до стажу державної служби.

Нацдержслужба України у своєму листі від 03.06.2014 р. № 2962/10-14 погоджується з такою думкою та зазначає, що необхідною умовою є входження відділу до складу виконавчого комітету відповідної ради.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі