Теми статей
Обрати теми

Про затвердження форми звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» та Інструкції щодо її заповнення»

Наказ Національного агентства України з питань державної служби від 24.07.2015 р. № 161
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 р. за № 970/27415

Відповідно до Законів України «Про державну статистику», «Про інформацію», «Про державну службу», підпунктів 5, 9 пункту 4 Положення про Національне агентство України з питань державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 500, з метою удосконалення порядку інформування державними органами, установами та організаціями, посади керівних працівників та спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців, про кількісний склад державних службовців та для забезпечення проведення оперативного моніторингу кадрового забезпечення у сфері державної служби НАКАЗУЮ:

1. Затвердити форму звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» (далі — Звіт за формою КСДС)* та Інструкцію щодо заповнення форми звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» (далі — Інструкція), що додаються.*

2. Установити, що дія цього наказу поширюється на державні органи, установи та організації, посади керівних працівників та спеціалістів яких віднесені до посад державної служби (далі — державні органи).

3. Управлінню стратегічного планування та інформаційно-аналітичного забезпечення (відділ аналітичної та організаційної роботи) в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Управлінню стратегічного планування та інформаційно-аналітичного забезпечення (відділ аналітичної та організаційної роботи) забезпечити опрацювання Звітів за формою КСДС, поданих до Нацдержслужби, формування, супроводження ведення та проведення оновлення відомостей обліку кількісного складу державних службовців державних органів.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова К. Ващенко

 

Коментар до наказу Нацдержслужби України від 24.07.2015 р. № 161

Звітуємо про кількісний склад держслужбовців

Нацдержслужба України наказом, що коментується (набув чинності 01.09.2015 р.), затвердила Звіт про кількісний склад державних службовців та Інструкцію щодо його заповнення.

Так, відповідно до Інструкції Звіт про кількісний склад державних службовців (далі — Звіт за формою КСДС) складають щокварталу станом на 01 число місяця, наступного за звітним періодом, наростаючим підсумком державні органи, установи та організації, посади керівних працівників та спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців (далі — державні органи), а саме:

— апарати державних органів;

— територіальні органи державних органів (далі — територіальні органи);

— Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації (апарати та структурні підрозділи);

— районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації (апарати та структурні підрозділи).

Підставою для складання Звіту за формою КСДС є дані первинного обліку державних службовців за календарний рік станом на 01  число місяця, наступного за звітним періодом: накази (розпорядження) про призначення на посаду державного службовця, звільнення з посади державного службовця.

Розподіл працівників за категоріями посад державних службовців проводиться відповідно до класифікації посад, визначених ст. 25 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII, а також актами Кабінету Міністрів України.

Звіт за формою КСДС складає служба персоналу (структурний підрозділ або спеціаліст з питань кадрової роботи) державного органу. Заповнюється він державною мовою, підписується особою, відповідальною за заповнення форми звітності, та керівником служби персоналу державного органу, після чого скріплюється печаткою і подається не пізніше встановлених у формі звітності строків.

Зазначимо ієрархію подання:

— територіальні органи в установлений строк подають Звіт за формою КСДС до державного органу вищого рівня;

— державний орган вищого рівня, що має територіальні органи, перевіряє Звіт за формою КСДС на предмет актуальності, достовірності та повноти, узагальнює його та в установлений строк подає до Нацдержслужби;

— районні, районні у місті Києві державні адміністрації складають Звіт за формою КСДС та в установлений строк подають до обласних державних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації;

— обласні державні адміністрації, Київська міська державна адміністрація перевіряють Звіт за формою КСДС на предмет актуальності, достовірності та повноти, узагальнюють його та в установлений строк подають до Нацдержслужби.

Важливо! Звіт за формою КСДС подається до Нацдержслужби в паперовому та електронному вигляді із супровідним листом. Інформація в електронному вигляді повинна повністю відповідати інформації в паперовому вигляді.

Андрій МАЦОКІН,
головний редактор

* Не публікується. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі