Теми статей
Обрати теми

Щодо перебігу конкурсного відбору в Державному агентстві рибного господарства України

У червневому номері журналу «Держслужбовець» у матеріалі «Перехідний період при впровадженні Закону України «Про державну службу»: від революції до еволюції» був опублікован коментар громадського активіста Владислава Хмеловського (уривок підготовленого ним огляду) щодо перебігу конкурсного відбору в Державному агентстві рибного господарства України — на посаду начальника управління у Києві та Київській області та його результатів, який не відповідає дійсності. Зокрема, йдеться про те, що конкурс визнали таким, що не відбувся. Проте конкурсний відбір пройшов відповідно до всіх норм чинного законодавства, на посаду начальника було відібрано кандидата, а після проходження спецперевірок його було погоджено та призначено на посаду.

Конкурс на заміщення посади начальника Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області був оголошений наказом Держрибагентства «Про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад» від 14 грудня 2015 року № 171-О.

Інформацію про проведення конкурсу та основні вимоги до кандидатів на заміщення вакантної посади було опубліковано у газеті Верховної Ради України «Голос України» від 16.12.2015 р. № 237 (6241) і від 26.12.2015 р. № 246 (6250) та оприлюднено на офіційному веб-сайті Держрибагентства.

Відбір складався з 4 етапів: іспит, психологічне тестування, перевірка фізичної підготовки, в тому числі плавання, співбесіда. Психологічне тестування та перевірку фізичної підготовки кандидатів було проведено за ініціативи ГО Agroreforms.UA.

Задля забезпечення прозорості та відкритості конкурсу проведення письмового іспиту та співбесіди транслювалися онлайн, а на засіданні конкурсної комісії були присутні представники Міністерства агрополітики, консалтингової компанії OSOBA, незалежний психолог, а також представники громадських організацій. Для участі у конкурсі акредитувалася 21 ГО, їх представники мали конструктивну позицію, згідно з регламентом задавали конкурсантам питання як професійного характеру, так і щодо їх особистої позиції, мотивації для роботи в органах рибоохорони.

Також громадськість мала можливість попередньо надіслати інформацію з позитивною чи негативною оцінкою кандидатів на електронну скриньку відомства: info@darg.gov.ua. Відповідні оголошення та новини було розміщено на сайті Держрибагентства. Всі надіслані повідомлення було розглянуто конкурсною комісією.

До участі у конкурсі на вищевказану посаду начальника було допущено 23 особи. Успішно склали іспит 6 кандидатів, в результаті чого всі вони були запрошені на співбесіду. На підставі розгляду поданих документів, результатів іспиту та співбесід Мухін В. М. був визначений переможцем конкурсу та рекомендований конкурсною комісією Голові Держрибагентства для призначення (протокол від 23 лютого 2016 року № 20). Після проходження ним спеціальної перевірки, що проводилася згідно з Порядком проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, що претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 171,та за погодженням з Міністром аграрної політики та продовольства України і головами відповідних місцевих держадміністрацій, наказом Голови від 11 квітня 2016 року № 26-ТО Мухін В. М. був призначений на посаду начальника Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області.

У 2015 році відповідно до Концепції реформування рибної галузі було прийнято постанову КМУ від 30.09.2015 р. № 895 «Про затвердження положення про Держрибагентство України», що передбачає створення рибоохоронного патруля. Тож, крім конкурсу на посаду начальника управління, також було оголошено про прийом анкет на посади патрульних до рибного патруля м. Києва та області. Було отримано майже 2000 анкет, з яких всім вимогам до майбутніх патрульних (вік, вища освіта, відсутність судимостей) відповідали і були допущені до участі у конкурсі 611 осіб. Набір закінчився 23.02.2016 р. Через відкритий конкурс було відібрано 44 патрульних для Київщини та керівник, 8 з яких є демобілізованими бійцями АТО.

Детальніша інформація про патруль:

http://darg.gov.ua/_gromadsjkistj_maje_0_0_0_2439_1.html?search=%F0%E8%E1%ED%E8%E9%20%EF%E0%F2%F0%F3%EB%FC

етапи відбору та інфографіка: http://darg.gov.ua/_navchannja_ribnogo_patrulja_0_0_0_2681_1.html?search=%F0%E8%E1%ED%E8%E9%20%EF%E0%F2%F0%F3%EB%FC

початок набору: http://darg.gov.ua/_nabir_do_ribnogo_patrulja_0_0_0_2342_1.html?search=%F0%E8%E1%ED%E8%E9%20%EF%E0%F2%F0%F3%EB%FC

За інформацією прес-служби Держрибагентства України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі