Теми статей
Обрати теми

Дострокове зняття дисциплінарного стягнення

Коваленко Наталія, юрист
До державного службовця застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді догани. Яким чином може бути знято дисциплінарне стягнення до закінчення одного року після оголошення догани, якщо державний службовець виявив дисциплінованість і сумлінність у виконанні службових обов’язків? Про нюанси дострокового зняття дисциплінарного стягнення — у цій статті.

ДОКУМЕНТИ СТАТТІ

КЗпП  Кодекс законів про працю України.

Закон № 3723 — Закон України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII.

Питання дисциплінарної відповідальності регулюються Кодексом законів про працю України (далі — КЗпП). Так, ст. 147 КЗпП встановлено, що за порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано лише один із таких заходів стягнення:

— догана;

— звільнення.

Законодавством, статутами i положеннями про дисципліну може бути передбачено для деяких категорій працівників й iншi дисциплінарні стягнення.

Водночас ст. 14 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII (далі — Закон № 3723) встановлено особливості дисциплінарної відповідальності державних службовців.

Зокрема, дисциплінарні стягнення застосовуються до державного службовця за невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків, перевищення своїх повноважень, порушення обмежень, пов’язаних з проходженням державної служби, а також за вчинок, який ганьбить його як державного службовця або дискредитує державний орган, де він працює.

До державних службовців, крім дисциплінарних стягнень, передбачених КЗпП, можуть вживатись заходи дисциплінарного впливу:

— попередження про неповну службову відповідність;

— затримання до одного року у присвоєнні чергового рангу або призначенні на вищу посаду.

Отже, зазначеною статтею Закону № 3723 передбачено лише перелік вчинків, за які державних службовців може бути притягнено до дисциплінарної відповідальності, а також додаткові порівняно з КЗпП види заходів дисциплінарного впливу. При цьому Закон № 3723 не містить окремого механізму застосування дисциплінарних стягнень та заходів дисциплінарного впливу, у тому числі й щодо термінів їхнього застосування i зняття.

Оскільки чинність КЗпП поширюється на державних службовців у частині, що не суперечить Закону № 3723, то в paзi застосування дисциплінарних стягнень до державних службовців мають дотримуватись строки, а також порядок застосування й зняття дисциплінарних стягнень, передбачений КЗпП.

Отже, вживаючи до державного службовця захід дисциплінарного впливу, керівник державного органу повинен дотримуватися вимог ст. 147 — 152 КЗпП. Так, відповідно до ст. 148 КЗпП дисциплінарне стягнення застосовується власником або уповноваженим ним органом безпосередньо за виявленням проступку, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення, не враховуючи часу звільнення працівника від роботи у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці. Дисциплінарне стягнення не може бути накладене пізніше шести місяців з дня вчинення проступку.

Статтею 151 КЗпП встановлено таке: якщо протягом року з дня накладання дисциплінарного стягнення працівника не було піддано новому дисциплінарному стягненню, то він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення.

Якщо працівник не допустив нового порушення трудової дисципліни і до того ж проявив себе як сумлінний працівник, то стягнення може бути зняте до закінчення одного року.

Ініціювати дострокове зняття дисциплінарного стягнення можуть як керівник, так і працівник. Дострокове зняття дисциплінарного стягнення у вигляді догани оформлюється наказом (розпорядженням) керівника державного органу. У випадку коли ініціатором зняття стягнення є безпосередньо керівник державного службовця, якому оголошено догану, то підставою для видання наказу про дострокове зняття дисциплінарного стягнення є доповідна записка такого керівника.

Не поширеною, але не забороненою трудовим законодавством є практика, коли державний службовець з власної ініціативи звертається до керівництва із заявою, що містить прохання про дострокове зняття дисциплінарного стягнення.

Наведемо зразок оформлення доповідної записки керівника структурного підрозділу про дострокове зняття догани з державного службовця, зразок оформлення заяви державного службовця з проханням про дострокове зняття догани і наказу про дострокове зняття з державного службовця дисциплінарного стягнення.

img 1

img 2

img 3

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі