Теми статей
Обрати теми

Новий варіант форми № 9-ДС: вивчаємо разом

Бочкарьова Тетяна, заступник директора Департаменту — начальник відділу статистики оплати праці Державної служби статистики України
Чи подається за 2015 рік «Звіт про кількісний та якісний склад державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування» за формою № 9-ДС (річна)? Якщо так, то до якого органу і в редакції якого нормативно-правого акта слід подавати цю форму?

Дійсно, наприкінці 2015 року вирішувалось питання про можливість подання статистичної форми № 9-ДС (річна) «Звіт про кількісний та якісний склад державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування» (далі — форма № 9-ДС) безпосередньо Національному агентству України з питань державної служби. Але така пропозиція так і не була реалізована.

Натомість наказом Держстату від 13.01.2016 р. № 3 (далі — наказ № 3) затверджено новий бланк Звіту за формою № 9-ДС. Зверніть увагу! Уперше цю форму у редакції наказу № 3 необхідно використовувати при звітуванні за 2015 рік. Це означає, що у 2016 році при поданні цієї форми за 2015 рік використовуйте її оновлену форму № 9-ДС, затверджену саме наказом № 3. При цьому починаючи зі звітування за 2015 рік не застосовують форму № 9-ДС у редакції наказу Держстату від 05.08.2014 р. № 224, який втратив чинність.

Отримати новий бланк форми № 9-ДС в електронному вигляді можна на офіційному веб-сайті Держстату (www.ukrstat.gov.ua), перейшовши за посиланням: «Респондентам» / «Загальний табель (перелік) форм державних статистичних спостережень на 2016 рік» / «Ринок праці». Підкреслимо: звітна документація у паперовому вигляді не розповсюджуватиметься.

Як і раніше, Звіт за формою № 9-ДС подають до органу державної статистики. При цьому на самому бланку цієї форми уточнено, що подавати її необхідно до територіального органу Держстату.

З метою спрощення для респондента порядку звітування до органів державної статистики за формою № 9-ДС у цьому році впроваджується подання Звіту за цією формою в електронному вигляді. Респонденти, які планують подавати звіти в електронному вигляді, можуть отримати перелік програмного забезпечення, а також інші відомості на офіційному веб-сайті Держстату в рубриках «Сервіс для респондентів» або «Електронна звітність» (перехід до зазначених рубрик здійснюйте через посилання «Респондентам»).

Увага! У 2016 році подати форму № 9-ДС можна в електронному вигляді. При цьому можливість її подання в паперовому вигляді зберігається. Звіт, складений на папері, відправляйте до відомства поштою рекомендованим листом.

Статистичний звіт за формою № 9-ДС подається у термін, визначений на бланку. При цьому граничний строк подання такої форми не змінився.

Важливо! Як і раніше, форму № 9-ДС подають не пізніше 7 лютого!

Про участь у проведенні державного статистичного спостереження респондентів повідомляють територіальні органи державної статистики. Також респондент має змогу отримати інформацію про необхідність подання ним Звіту до органів державної статистики на офіційному веб-сайті Держстату http://www.ukrstat.gov.ua у рубриці «Сервіс для респондентів».

Наостанок відзначимо, що перелік показників форми № 9-ДС приведений до норм чинного законодавства. Тому для полегшення її заповнення Держстатом підготовлено нове роз’яснення від 13.01.2016 р. № 17.4-12/1.

Відзначимо, що у розділах I, II, III і IV оновленої форми № 9-ДС додано новий рядок, присвячений унесенню відомостей про керівників сьомої категорії. У графі 8 розділу III вказують усіх працівників, які звільнилися у звітному році. У графі 9 розділу III слід показати працівників, які, зокрема, звільнилися за власним бажанням. Не враховують у цій графі лише тих, хто звільнився за власним бажанням через вихід на пенсію, — таких працівників відображають у графі 10. Із графи 9 розділу III необхідно окремо виділяти у графі 15 працівників, звільнених за порушення вимог антикорупційного законодавства. У розділі V дані заповнюються лише стосовно державних службовців або посадових осіб органів місцевого самоврядування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі