Теми статей
Обрати теми

Щодо зупинення членства у політичній партії*

Роз’яснення Національного агентства України з питань державної служби

* Постійна адреса статті: http://www.guds.gov.ua/page/rozyasnennya-shchodo-zupynennya-chlenstva-u-politychniy-partiyi.

Відповідно до пункту 1 частини третьої статті 10 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» державний службовець не має права бути членом політичної партії, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії «А». На час державної служби на посаді категорії «А» особа зупиняє своє членство у політичній партії.

Крім того, підпунктом 9 пункту 3 розділу ХІ «Прикінцеві та перехідні положення» вказаного Закону внесено зміни до статті 6 Закону України «Про політичні партії в Україні», у зв’язку з чим членами політичних партій не можуть бути державні службовці у випадках, передбачених Законом України «Про державну службу».

Враховуючи викладене, у зв’язку з набранням чинності новою редакцією Закону України «Про державну службу» державні службовці, посади яких віднесені до категорії «А» та які є членами політичних партій, мають зупинити своє членство у політичних партіях.

Додатково інформуємо, що відповідно до частини п’ятої статті 6 Закону України «Про політичні партії в Україні» порядок зупинення членства у політичній партії визначається її статутом.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі