Теми статей
Обрати теми

Щодо виконання повноважень державного секретаря міністерства у разі відсутності заступника міністра — керівника апарату*

Роз’яснення Національного агентства України з питань державної служби

* Постійна адреса статті: http://www.guds.gov.ua/page/shchodo-vykonannya-povnovazhen-derzhavnogo-sekretarya-ministerstva-u-razi-vidsutnosti.

Відповідно до статті 17 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VІІІ «Про державну службу» повноваження керівника державної служби у міністерстві здійснює державний секретар міністерства.

Пунктом 5 розділу ХІ «Прикінцеві та перехідні положення» вказаного Закону передбачено, що повноваження державних секретарів міністерств до призначення на посади осіб за результатами конкурсу в порядку, визначеному цим Законом, виконують заступники міністрів — керівники апаратів, але не довше ніж до 01 січня 2017 року.

Отже, заступник міністра — керівник апарату виконує повноваження державного секретаря міністерства.

Згідно із Законом України «Про центральні органи виконавчої влади» (у редакції до 01 травня 2016 року) (далі — Закон) до посад заступників належать посади першого заступника міністра, заступників міністра та заступника міністра — керівника апарату.

Відповідно до пункту 21 частини другої статті 8 Закону міністр визначає обов’язки першого заступника міністра, заступників міністра та заступника міністра — керівника апарату, розподіл повноважень міністра між першим заступником міністра та заступниками міністра, які вони здійснюють у разі його відсутності.

Зважаючи на викладене, у разі відсутності заступника міністра — керівника апарату його повноваження, на думку Нацдержслужби, має виконувати один із заступників міністра відповідно до розподілу обов’язків, включаючи й повноваження державного секретаря міністерства.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі