Теми статей
Обрати теми

Щодо виплати держслужбовцю матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань

Лист Міністерства соціальної політики України від 07.10.2016 р. № 1383/13/84-16

Департаментом заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики розглянуто листа щодо виплати державному службовцю матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань і в межах компетенції повідомляється.

З 1 травня 2016 року питання оплати праці, заохочень і соціальних гарантій державних службовців регулюються Законом України «Про державну службу» (далі — Закон) та нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України, розробленими на його виконання.

Відповідно до статті 54 Закону державним службовцям може надаватись матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у порядку та розмірі, визначених Кабінетом Міністрів України.

Порядок надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань (далі — Порядок) затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.2016 р. № 500.

Згідно з цим Порядком матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань може надаватись державним службовцям на підставі їх особистої заяви один раз на рік у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Можливості виплати матеріальної допомоги у інших розмірах (більше або менше середньомісячної заробітної плати працівника) Порядком не передбачено.

Рішення про надання матеріальної допомоги державним службовцям приймається керівником державної служби у державному органі в межах затвердженого фонду оплати праці.

Оскільки матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не є обов’язковою виплатою, то вона може бути виплачена державному службовцю за рішенням керівника державної служби у державному органі лише за наявності коштів фонду оплати праці на її виплату у розмірі середньомісячної заробітної плати або не виплачуватись взагалі.

Заступник директора Департаменту — начальник відділу А. Литвин

коментар до листа мінсоцполітики від 07.10.2016 р. № 1383/13/84-16

«СОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВА» ДОПОМОГА ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ: ЯКЩО НАДАВАТИ — ТІЛЬКИ СЕРЕДНЬОМІСЯЧНИЙ РОЗМІР ЗАРПЛАТИ

У листі, що коментується, Мінсоцполітики відповіло на запит нашої редакції про те, чи можна надати держслужбовцю матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань в розмірі меншому, ніж його середньомісячний заробіток. Запитання виникло у зв’язку з тим, що така матдопомога і після 1 травня 2016 року для держслужбовців не є обов’язковою виплатою.

Далі наведемо текст нашого запиту:

«У вересні 2016 року держслужбовець звернувся із заявою надати йому матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань. На дату звернення у державному органі не вистачає коштів на виплату працівнику такої допомоги у розмірі його середньомісячної зарплати.

Чи можемо ми надати йому один раз на рік матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі меншому, ніж його середньомісячна заробітна плата?»

Цілком очікувано, що відповідь фахівців працеоплатного відомства, надана в листі, що коментується, ґрунтується чітко на нормах Порядку надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, затвердженого постановою КМУ від 08.08.2016 р. № 500 (далі — Порядок № 500). Вона повністю співпадає з нашими висновками, які тоді були озвучені: новий Порядок № 500 відтепер чітко визначає — якщо прийнято рішення про надання такої допомоги держслужбовцю, то тільки один раз на рік і суворо в розмірі його середньомісячної зарплати. Це колишні умови оплати праці держслужбовців (які діяли до 01.05.2016 р.) встановлювали такий розмір «побутової» допомоги як максимальний.

З 01.05.2016 р. питання оплати праці, заохочень та надання соціальних гарантій для держслужбовців регулюють Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VІІ (далі — Закон № 889) та нормативно-правові акти Кабміну, розроблені на його виконання.

Відповідно до ч. 2 ст. 54 Закону № 889 державним службовцям може надаватися матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань. Порядок надання та розмір такої допомоги визначаються Кабміном.

Які умови та розмір для «соцпобутової» допомоги держслужбовцям визначив Уряд у Порядку № 500, який набув чинності з 16.08.2016 р.?

По-перше, це можливість надання такої допомоги держслужбовцю на підставі його особистої заяви один раз на рік у розмірі середньомісячної зарплати. Значить, претендувати на декілька виплат матдопомоги на рік держслужбовець не може. Також немає можливості надати допомогу в інших розмірах (більше або менше середньомісячної зарплати працівника). Нормами Порядку № 500 це не передбачено.

По-друге, рішення про надання матеріальної допомоги державним службовцям приймає керівник державної служби у державному органі в межах затвердженого фонду оплати праці.

Як бачимо, допомога для вирішення соціально-побутових питань залишилась необов’язковою виплатою для держслужбовців. Якщо коштів на її виплату недостатньо, то немає і можливості її нараховувати та виплачувати.

Значить, якщо фонд оплати праці не дозволяє виплатити працівнику таку матеріальну допомогу в розмірі його середньомісячного заробітку, то її взагалі не надають. Отже, саме керівник має право прийняти рішення щодо виплати (надання) такої допомоги працівникам, попередньо оцінивши можливості затвердженого фонду оплати праці.

У листі, що коментується, Мінсоцполітики виносить свій вердикт тільки щодо двох можливих варіантів стосовно «соціально-побутової» допомоги держслужбовцям як виплати необов’язкового характеру:

1) може бути виплачена за рішенням керівника держслужби в держоргані лише за наявності коштів фонду оплати праці на її виплату у розмірі середньомісячної зарплати працівника

або

2) не виплачується взагалі.

Людмила ТРОХИМЕНКО, експерт з питань оплати праці

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі