Теми статей
Обрати теми

Обіцяного три місяці чекають: з’явилося роз’яснення щодо розрахунку середньої зарплати держслужби

Руда Тетяна, головний редактор газети «Оплата праці»
Коментар до роз’яснення Міністерства соціальної політики України, Міністерства фінансів України

Ну нарешті. З’явилося довгоочікуване роз’яснення Мінсоцполітики і Мінфіну щодо розрахунку середньої зарплати держслужбовцям з травня 2016 року.

Річ у тім, що з 1 травня 2016 року набрали чинності Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII (далі — Закон № 889) і низка нормативних документів на виконання норм цього Закону. У результаті реформування держслужби держслужбовцям було підвищено посадові оклади та змінено структуру їх заробітної плати.

Це, у свою чергу, стало причиною того, що при розрахунку середньої зарплати держслужбовцям після 01.05.2016 р. потрібно враховувати спеціальні норми Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100). Так, при розрахунку середньої зарплати для держслужбовців потрібно в обов’язковому порядку враховувати положення абз. 7 і 8 п. 2 цього Порядку.

Про що ці положення? Ці положення полягають у такому:

1) період до зміни структури зарплати держслужбовців виключається з розрахункового (абз. 7 п. 2 Порядку № 100). Інакше кажучи, для розрахунку середньої зарплати держслужбовцям із розрахункового періоду виключається період до 01.05.2016 р.;

2) у разі, коли зміна структури зарплати держслужбовців з одночасним підвищенням посадових окладів відбулася в період, протягом якого за працівником зберігалася середня зарплата, а також коли зарплата в розрахунковому періоді не зберігається, обчислення середньої зарплати проводиться з урахуванням виплат, передбачених працівнику згідно з умовами оплати праці, установленими після підвищення посадових окладів (абз. 8 п. 2 Порядку № 100).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі