Теми статей
Обрати теми

Про застосування постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 р. № 15

Лист Міністерства соціальної політики України від 02.06.2017 р. № 1038/0/102-17/281

Департамент заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики розглянув <...> лист щодо застосування норм постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» (зі змінами) (далі — постанова № 15) і в межах компетенції повідомляє.

Згідно з переліком посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів», посади керівників самостійних структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій віднесено до групи 4 оплати праці.

Відповідно до Типового положення про структурний підрозділ місцевої державної адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2012 р. № 887, структурний підрозділ місцевої держадміністрації (далі — структурний підрозділ) утворюється головою місцевої держадміністрації, входить до її складу і в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечує виконання покладених на цей підрозділ завдань. Структурний підрозділ підпорядкований голові місцевої держадміністрації, а також підзвітний і підконтрольний відповідним міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади.

Рекомендаційний перелік структурних підрозділів районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації затверджено додатком 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2012 р. № 606 «Про затвердження рекомендаційних переліків структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій».

Вид структурних підрозділів (управління, відділ, сектор) та їх статус як юридичних осіб публічного права визначається головою районної, районної у мм. Києві та Севастополі державної адміністрації залежно від ступеня складності завдань відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 р. № 179 «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій».

Згідно з пунктом 31 цієї постанови у складі місцевих державних адміністрацій утворюються такі структурні підрозділи (якщо інше не передбачено законодавчими актами):

департамент — структурний підрозділ обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій (крім їх апаратів), що утворюється для виконання основних завдань високого ступеня складності (багатогалузевість, багатофункціональність), координації роботи, пов’язаної з виконанням таких завдань, за умови, що в його складі буде не менш як два управління;

управління — структурний підрозділ місцевої державної адміністрації одногалузевого або однофункціонального спрямування, до складу якого входить не менш як два самостійних відділи;

відділ — структурний підрозділ місцевої державної адміністрації, що утворюється для виконання завдань за одним напрямом діяльності місцевої державної адміністрації зі штатною чисельністю не менше ніж п’ять одиниць в обласній державній адміністрації та не менше ніж три одиниці у районній державній адміністрації;

сектор — структурний підрозділ місцевої державної адміністрації, що утворюється для виконання завдань за одним напрямом діяльності місцевої державної адміністрації, функції якого неможливо поєднати з функціями інших структурних підрозділів, зі штатною чисельністю не менше ніж дві одиниці.

Іншого чинним законодавством не передбачено.

При цьому розміри посадових окладів керівників структурних підрозділів, наприклад, служби у справах дітей та сім’ї, визначаються залежно від кількості штатних одиниць на рівні відповідних структурних підрозділів (відділу, сектору).

З питань роз’яснення норм постанови Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 р. № 179 рекомендуємо звернутись до Міністерства фінансів України.

Що стосується завідувача самостійного сектору районної державної адміністрації, то згідно зі Схемою посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2017 році, затвердженою постановою № 15, розмір його посадового окладу визначається за групою 4 оплати праці, що за юрисдикцією «територія одного або кількох районів, міст обласного значення» складає 4300 гривень.

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.2017 р. № 71 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15» (далі — постанова № 71) Перелік посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці, приведено у відповідність до Схеми посадових окладів.

Норми постанови № 71 застосовуються з 01.01.2017 р., отже, посадові оклади на посадах державної служби мали бути перераховані з 01.01.2017 р. з урахуванням змін, затверджених цією постановою Кабінету Міністрів України, в тому числі посадові оклади державних службовців, які були переведені з одного державного органу в інший.

Директор департаменту О. Товстенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі