Теми статей
Обрати теми

Щодо ведення особових справ та карток посадових осіб місцевого самоврядування

Лист Національного агентства України з питань державної служби від 09.06.2017 р. № 5263/13-17

Національне агентство України з питань державної служби в межах повноважень розглянуло <...> звернення <...> щодо порядку ведення особових справ та карток посадових осіб місцевого самоврядування <...>.

Форма № П-2ДС «Особова картка», затверджена наказом Міністерства статистики України від 26 грудня 1995 року № 343 <...>, заповнювалася на службовців, які підпадали під дію Закону України «Про державну службу» від 16 грудня 1993 року № 3723-XII.

Вказаний наказ втратив чинність на підставі наказу Державної служби статистики України від 26 серпня 2016 року № 154 <...>.

Статтею 37 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII (далі — Закон) передбачено, що стосовно кожного державного службовця ведеться особова справа, складовою якої є особова картка встановленого зразка.

Порядок ведення та зберігання особових справ державних службовців, затверджений наказом Національного агентства України з питань державної служби від 22 березня 2016 року № 64 <...>, визначає вимоги щодо ведення та зберігання особових справ державних службовців, а також перелік документів, з яких формуються особові справи.

Відповідно до вимог статті 37 Закону НАДС наказом від 5 серпня 2016 року № 156 <...> затвердило форму Особової картки державного службовця.

Згідно зі статтею 3 Закону дія Закону не поширюється, зокрема, на посадових осіб місцевого самоврядування.

Отже, Порядок ведення та зберігання особових справ державних службовців та форма Особової картки державного службовця не поширюються на посадових осіб місцевого самоврядування.

Разом з тим статтею 9 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» передбачено, що посадова особа місцевого самоврядування має право, зокрема, у порядку і в межах, встановлених законом, отримувати інформацію щодо матеріалів своєї особової справи та ознайомлюватися з іншими документами, що стосуються проходження нею служби в органах місцевого самоврядування.

Пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» від 25 березня 2016 року № 246 передбачено, що Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169, застосовується під час прийняття на службу в органи місцевого самоврядування відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Відповідно до пункту 13 Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169, особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії державного органу, в якому проводиться конкурс, зокрема, заповнену особову картку (форма П-2ДС) з відповідними додатками.

У зв’язку з цим НАДС рекомендує при формуванні особової справи посадової особи місцевого самоврядування використовувати Порядок ведення особових справ державних службовців в органах виконавчої влади, який був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 1998 року № 731, а також використовувати форму особових карток, яка була затверджена наказом Міністерства статистики України від 26 грудня 1995 року № 343.

Окремо повідомляємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади мають лише роз’яснювальний (інформаційний) характер і не встановлюють правових норм.

Заступник Голови А. Заболотний

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі