Теми статей
Обрати теми

Щодо порядку проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби, оголошеного до 30 серпня 2017 року

Роз’яснення Національного агентства України з питань державної служби від 04.09.2017 р. № 28-р/з

Відповідно до пункту 3 частини третьої статті 13 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889 «Про державну службу» НАДС роз’яснює.

До 30 серпня 2017 року конкурс на зайняття вакантної посади державної служби проводився відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246.

18 серпня 2017 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 648 «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби». 30 серпня 2017 року згадана постанова набрала чинності. При цьому слід врахувати, що саме дата набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 року № 648 є початком для виникнення, зміни чи припинення прав та обов’язків відповідних суб’єктів правовідносин.

Статтею 58 Конституції України встановлено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи. У рішенні Конституційного Суду України від 09 лютого 1999 року по справі № 1-7/99 (справа про зворотну дію в часі законів та інших нормативно-правових актів) визначено, що дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з втратою ним чинності, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.

З огляду на викладене, до правовідносин, які виникли до З0 серпня 2017 року, застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.

Таким чином, конкурсний відбір на зайняття вакантних посад державних службовців, який розпочався до З0 серпня 2017 року, та оформлення його результатів (система оцінювання, форми відомостей та інших документів), мають закінчитися у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246 (у редакції до З0 серпня 2017 року).

Разом з тим звертаємо увагу, що відповідно до пункту 25 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби (у редакції до З0 серпня 2017 року) кандидати, документи яких пройшли перевірку на відповідність встановленим законом вимогам, проходять тестування.

Запитання для кожного учасника тестування обираються автоматично з переліку питань. Кожне запитання повинно передбачати чотири варіанти відповіді, один з яких є правильним.

Після закінчення часу, відведеного на складення тестування, проводиться автоматичне визначення результатів тестування програмним забезпеченням.

Пунктом 34 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби (у редакції до 30 серпня 2017 року) визначено, що для визначення результатів тестування використовується така система:

2 бали виставляється кандидатам, які відповіли правильно на 32 запитання тестового завдання і більше;

1 бал виставляється кандидатам, які відповіли правильно на 24-31 запитання тестового завдання;

0 балів виставляється кандидатам, які відповіли на 23 і менше запитань тестового завдання.

У зв’язку із введенням диференційованого визначення результатів тестування 15 вересня 2017 року до системи онлайн-тестування будуть внесені відповідні зміни.

Визначення результатів тестування осіб, які беруть участь у конкурсах, оголошених до 30 серпня 2017 року, а проведення тестування заплановано з 15 вересня 2017 року, слід здійснювати з використанням системи оцінювання, передбаченої пунктом 34 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби (у редакції до 30 серпня 2017 року).

Голова К. О. Ващенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі