Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Порядку надсилання електронних копій судових рішень щодо осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, та щодо юридичних осіб, до яких застосовано заходи кримінально-правового характеру у зв’язку з вчиненням корупційного правопорушення

Наказ Державної судової адміністрації України, Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.04.2018 р. № 167/54/18

Відповідно до підпункту 6 пункту 9 Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року № 740 (зі змінами), та пункту 9 частини першої статті 11, статті 59 Закону України «Про запобігання корупції» з метою виконання повноважень щодо ведення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, наказуємо:

1. Затвердити Порядок надсилання електронних копій судових рішень щодо осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, та щодо юридичних осіб, до яких застосовано заходи кримінально-правового характеру у зв’язку з вчиненням корупційного правопорушення (далі — Порядок), що додається.

<…>

3. Цей наказ набирає чинності з дня його підписання, та вводиться в дію з дня введення в промислову експлуатацію Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, визначеного у відповідному рішенні Національного агентства з питань запобігання корупції.

<…>

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної судової адміністрації України Чорнуцького С. П. та члена Національного агентства з питань запобігання корупції Скопича О. Д.

Голова Державної судової адміністрації України

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції

Порядок надсилання електронних копій судових рішень щодо осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, та щодо юридичних осіб, до яких застосовано заходи кримінально-правового характеру у зв’язку з вчиненням корупційного правопорушення

Затверджено наказом Державної судової адміністрації України, Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.04.2018 р. № 167/54/18

1. Цей Порядок визначає процедуру надсилання електронних копій судових рішень, які набрали законної сили, з відомостями, які не можуть бути відкриті для загального доступу у справах про: адміністративні корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (глава 13-А та стаття 18846 Кодексу України про адміністративні правопорушення); злочини, передбачені статтями 963, 191, 210, 262, 308, 312, 313, 320, 354, 357, 364, 3641, 3652, 3661, 368 — 3692, 370, 410 Кримінального кодексу України; притягнення осіб до цивільно-правової відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

2. Електронні копії судових рішень надсилаються до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, Національного агентства з питань запобігання корупції шляхом їх передачі з Єдиного державного реєстру судових рішень за допомогою спеціального програмного забезпечення у вигляді електронних файлів у форматі HTML, з використанням електронного цифрового підпису.

3. Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечує надання відповідного програмного та апаратного забезпечення, зокрема, комп’ютерного обладнання, а також методичної допомоги щодо особливостей застосування електронного цифрового підпису та надійних засобів електронного цифрового підпису, зокрема, захищених носіїв особистих ключів Державному підприємству «Інформаційні судові системи», як адміністратору Єдиного державного реєстру судових рішень.

4. Передача електронних файлів здійснюється з використанням захищених телекомунікаційних каналів зв’язку та спеціального програмного забезпечення Національного агентства з питань запобігання корупції, що також використовує технологію захисту з’єднань та електронного цифрового підпису для захисту інформації, що передається, після запровадження Національним агентством з питань запобігання корупції як Держателем та Адміністратором Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, програмного забезпечення відповідної функціональності.

5. При передачі електронних копій судових рішень забезпечується унікальність імен електронних файлів та здійснюється облік переданих і отриманих електронних файлів з метою їх звірки, а обов’язковим атрибутом при передачі пакету електронних копій судових рішень є електронний цифровий підпис.

6. Передача електронних копій судових рішень, визначених у пункті 1 цього Порядку, здійснюється адміністратором Єдиного державного реєстру судових рішень не пізніше наступного робочого дня з моменту внесення до Єдиного державного реєстру судових рішень відомостей про набрання законної сили відповідним судовим рішенням.

7. Відповідальність за автентичність переданих електронних файлів, що містять електронні копії судових рішень, несе адміністратор Єдиного державного реєстру судових рішень.

8. Електронні копій судових рішень обробляються з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних та використовуються Національним агентством з питань запобігання корупції виключно з метою виконання обов’язків, покладених на Національне агентство відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

В. о. начальника управління інформатизації та судової статистики Державної судової адміністрації України А. Поліщук

Керівник Департаменту організації роботи із запобігання та виявлення корупції Національного агентства з питань запобігання корупції О. Онищук

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі