Теми статей
Обрати теми

Дві відпустки & догляд за дитиною

Мирний Іван, експерт з питань трудового права
У нашій установі склалася така ситуація:
1. Перебуваючи у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, одна співробітниця народила другу дитину. Як їй надати відпустку для догляду за другою дитиною до 3 років?
2. Інша працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, працює за основним місцем роботи на умовах неповного робочого часу і просить їй надати щорічну відпустку і соцвідпустку «на дітей».
Чи можемо ми надати таку відпустку і чи потрібно для цього переривати відпустку для догляду за дитиною до 3 років?

Жінці, яка в період перебування у відпустці для догляду за дитиною до 3 років народила другу дитину, оплачується листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами, але відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами не оформляється (лист Мінпраці від 12.07.2010 р. № 201/13/116-10).

При цьому наказ про надання відпустки для догляду за другою дитиною видається тільки з наступного дня після дати, коли першій дитині виповниться 3 роки. Чинним законодавством не передбачено оформлення одночасно двох відпусток для догляду за першою і другою дитиною до 3 років.

Очевидно, що перебувати в такій відпустці жінка зможе, поки другій дитині не виповниться 3 роки, скільки б не було років (місяців) другій дитині на момент оформлення відпустки.

У другому випадку працівниця має повне право на щорічну відпустку і соцвідпустку «на дітей». Пояснимо чому.

По-перше, згідно з ч. 3 ст. 56 КЗпП робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.

По-друге, час фактичної роботи, у тому числі на умовах неповного робочого часу, зараховується до стажу роботи, що надає право на щорічну основну відпустку (п. 1 ч. 1 ст. 9 Закону про відпустки).

Таким чином, жінка, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років і при цьому працює в режимі неповного робочого часу, має право на щорічну відпустку і на соцвідпустку працівникам, які мають дітей.

Як правильно оформити надання таких відпусток?

Якщо виходити з того, що працівниця не може перебувати одночасно у двох відпустках (наприклад, у відпустці для догляду за дитиною і в щорічній відпустці), то надання звичайної відпустки доведеться оформляти купою папірців:

1) спочатку потрібно буде перервати відпустку для догляду за дитиною до 3 років (отримати від працівниці відповідну заяву і видати наказ);

2) потім оформити щорічну відпустку (або соцвідпустку «на дітей»). Для цього знову-таки знадобляться заява і наказ;

3) і, нарешті, знову оформити відпустку для догляду за дитиною (заява + наказ) і вихід матері на роботу на умовах неповного робочого часу (заява + наказ).

На наш погляд, установа цілком може обійтися і без усієї цієї паперової тяганини, оформивши надання відпустки (щорічної чи соціальної) у звичайному порядку. Тобто достатньо видати наказ про надання щорічної основної відпустки (соцвідпустки працівникам, які мають дітей) на підставі заяви працівниці.

А щоб не виникали схожі запитання, рекомендуємо матері, яка бажає вийти на роботу в період відпустки для догляду за дитиною до 3 років, відразу перервати таку відпустку і попросити встановити їй неповний робочий день або неповний робочий тиждень.

Це прохання роботодавець зобов’язаний задовольнити (ч. 1 ст. 56 КЗпП).

При цьому варіанті оформлення відносин:

• у зарплаті працівниця нічого не втратить — її праця також оплачуватиметься пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку;

• право на отримання допомоги при народженні дитини жінка збереже;

• якщо дитина захворіє, працівниці видадуть листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною і вона зможе отримати лікарняні. Нагадаємо: жінці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 (до 6 років за медпоказаннями), листок непрацездатності не видають (п. 3.15 Інструкції № 455).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі