Теми статей
Обрати теми

Матдопомога працівнику Сільської Ради

Мирний Іван, експерт з питань трудового права
При наданні матдопомоги до щорічної відпустки працівнику сільської ради виникло таке запитання. За 2018 робочий рік секретар сільської ради використав 14 календарних днів щорічної відпустки у жовтні минулого року та отримав матеріальну допомогу на оздоровлення. З 28.05.2019 р. він бажає скористатися залишком щорічної відпустки (16 календарними днями) за зазначений робочий рік і знову отримати матеріальну допомогу на оздоровлення. Чи можна виплатити йому таку матеріальну допомогу в поточному році? (Львівська обл.)

Про зазначену в запитанні матеріальну допомогу йдеться у двох нормативно-правових актах — ст. 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-III (далі — Закон № 2493) та п.п. 3 п. 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268).

У Законі № 2493 сказано, що допомогу на оздоровлення виплачують у розмірі посадового окладу, а ось згідно з постановою № 268 її розмір не повинен перевищувати середньомісячної заробітної плати працівника. Це одна й та сама допомога, виплата якої в розмірі посадового окладу є обов’язковою, а ось якщо є кошти, то її можна виплатити й у розмірі середньомісячної заробітної плати (листи Мінсоцполітики від 11.09.2013 р. № 10212/0/14-13/13 та від 16.10.2009 р. № 620/13/84-09).

Рішення про розмір допомоги на оздоровлення працівникам приймає сільський голова.

Важливо! Допомогу на оздоровлення надають виключно при реалізації працівником права на щорічну відпустку.

Якщо допомогу на оздоровлення виплачують у розмірі посадового окладу, то необхідно брати до уваги розмір посадового окладу в місяці виходу працівника у щорічну відпустку.

Якщо ж таку допомогу надають у розмірі середньомісячної заробітної плати, то при визначенні розрахункового періоду відштовхуються від місяця надання щорічної відпустки. Зауважимо, що розрахунковим періодом у такому випадку будуть останні два календарні місяці, які передують події — наданню щорічної відпустки, до якої виплачують допомогу на оздоровлення.

Зверніть увагу! Допомогу на оздоровлення виплачують один раз на рік до будь-якої частини щорічної відпустки.

Тобто під час формування кошторису фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік для кожного працівника передбачається одна допомога на оздоровлення. Вона виплачується тільки один раз на бюджетний (календарний) рік.

Отже, якщо в календарному році допомога на оздоровлення вже була виплачена до частини щорічної основної відпустки, то для виплати такої допомоги при наданні інших частин відпустки за цей період (робочий рік) немає підстав.

Виходить, що у травні 2019 року секретар не може отримати матеріальну допомогу на оздоровлення, оскільки до щорічної відпустки за минулий робочий рік він її вже отримав у жовтні 2018 року. Тоді у 2019 році таку допомогу секретарю можна виплатити при наданні будь-якої частини щорічної відпустки за новий робочий рік.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі