Теми статей
Обрати теми

Неоплачений лікарняний під час відпустки: що з її продовженням?

Івлєва Наталія, експерт з оплати праці
Працівник перебував у щорічній основній відпустці тривалістю 10 календарних днів з 10.03.2020 р. по 19.03.2020 р. Під час перебування у відпустці йому був виданий листок непрацездатності в період з 12.03.2020 р. по 19.03.2020 р., в якому є позначка про алкогольне сп’яніння працівника. Тобто працівник був тимчасово непрацездатним у зв’язку із захворюванням, що виникло внаслідок алкогольного сп’яніння. Чи треба продовжувати/переносити на інший період щорічну основну відпустку працівника у зв’язку з його непрацездатністю, яка не оплачується?

Так, дійсно, працівник має право на продовження або перенесення щорічної відпустки. Пояснимо.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 11 Закону про відпустки*, якщо на період щорічної (основної або додаткової) відпустки припала хвороба працівника, підтверджена належним чином оформленим листком непрацездатності, то ця відпустка підлягає продовженню або перенесенню на інший період на кількість днів тимчасової непрацездатності.

* Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

Такі ж правила діють і щодо соціальної додаткової відпустки на дітей (ч. 7 ст. 20 Закону про відпустки). Проте на практиці трапляються ситуації, коли працівник надає листок непрацездатності, який через низку обставин не підлягає оплаті. Із запитання читача випливає, що захворювання або травма сталися в результаті алкогольного сп’яніння, про що свідчить відповідна позначка в лікарняному.

Нагадаємо, що допомога по тимчасовій непрацездатності не надається у разі тимчасової непрацездатності у зв’язку із захворюванням або травмою, які сталися в результаті алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або дій, пов’язаних з таким сп’янінням (п. 5 ч. 1 ст. 23 Закону про соцстрахування)**.

** Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV.

Варто врахувати, що лікарняний лист не оплачується лише у тому випадку, якщо алкогольне сп’яніння стало прямою причиною отримання травми або захворювання (див. листи ФСС з ТВП від 07.10.2011 р. № 2966-07, від 26.02.2009 р. № 04-29-352 і від 23.01.2004 р. № 04-29-95).

Якщо такий зв’язок доведений, то в комісії із соцстрахування є всі підстави для відмови в оплаті лікарняного листа. На підставі такого листка непрацездатності в табелі обліку використання робочого часу дні хвороби працівника позначають буквеним кодом «НН» або цифровим кодом «27». Оскільки листок непрацездатності оформлений правильно, але він не був оплачений через вищеназвану причину, вважаємо, що в працівника достатньо підстав для продовження або перенесення на інший період щорічної відпустки, якщо хвороба за таким листком припала на період зазначеної відпустки. І тут, по суті, неважлива причина непрацездатності, а також чи здійснюється виплата лікарняних за таким листком. Таку ж позицію підтверджує й Мінсоцполітики, див. лист від 17.07.2017 р. № 1922/0/101-17/284.

Зверніть увагу: неправильно оформлений листок непрацездатності (наприклад, немає печатки лікаря) не може вважатися підтвердженням «тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої в установленому порядку». Отже, у такому разі щорічна основна відпустка працівника не підлягає продовженню на дні хвороби, які припали на період відпустки, оскільки листок непрацездатності оформлений із порушеннями.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі