Теми статей
Обрати теми

Неповний робочий час та відпускні

Івлєва Наталія, експерт з оплати праці
З 1 квітня 2020 року два працівники установи за власним бажанням переведені в режим неповного робочого часу. Одному встановлений неповний робочий тиждень (3 дні на тиждень: понеділок, вівторок, середа по 8 годин), а іншому — режим неповного робочого дня (4 години на день).У травні 2020 року такі працівники планують піти в щорічну основну відпустку. Чи вплине режим установленої їм роботи на розрахунок відпускних? (Київська обл.)

Відразу скажемо, що для правильного розрахунку відпускних дуже важливим є те, на підставі якої статті КЗпП працівник був переведений у режим неповного робочого часу.

Нагадаємо: працівник може бути переведений у режим неповного робочого часу з ініціативи роботодавця згідно зі ст. 32 КЗпП* або з власної ініціативи згідно зі ст. 56 КЗпП.

* Кодекс законів про працю України

Якщо працівник був переведений у режим неповного робочого тижня з ініціативи роботодавця (ст. 32 КЗпП), то при розрахунку відпускних треба пам’ятати про норму абз. 6 п. 2 Порядку № 100.**

** Порядок № 100 — Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100.

Час, протягом якого працівники згідно з чинним законодавством або з інших поважних причин не працювали і за ними не зберігався заробіток або зберігався частково, виключається з розрахункового періоду.

Це положення якраз стосується ситуації, коли працівники з незалежних від них причин працювали в режимі неповного робочого тижня на підставі ст. 32 КЗпП. Зауважте: про майбутні зміни в умовах праці працівника треба попередити не пізніше ніж за 2 місяці.

Інакше кажучи, коли працівники були переведені на роботу в умовах неповного робочого тижня з ініціативи роботодавця згідно з наказом роботодавця, робочі дні, протягом яких працівник не працював, виключають із розрахункового періоду (див. лист Мінпраці від 12.03.2007 р. № 66/06/186-07).

У разі якщо працівник працює на умовах неповного робочого тижня за власним бажанням (ст. 56 КЗпП), кількість календарних днів за розрахунковий період визначається в загальному порядку, тобто не зменшується на кількість робочих днів, протягом яких працівник не працював при неповному робочому тижні (див. лист Мінпраці від 25.05.2009 р. № 294/13/84-09).

Так само на загальних підставах проводимо розрахунок відпускних й у разі, коли працівник працює в режимі неповного робочого дня, як на підставі ст. 56 КЗпП, так і на підставі ст. 32 КЗпП.

Зауважте: робота на умовах неповного робочого часу, незалежно від того, хто був ініціатором такого режиму роботи, не спричиняє обмежень обсягу трудових прав працівників. Тому, працюючи неповний робочий день та/або неповний робочий тиждень, працівник має право на щорічну основну відпустку повної тривалості. Жодних пропорційних розрахунків тут проводити не треба. Це випливає з положень ч. 3 ст. 56 КЗпП (там зазначено, що робота на умовах неповного робочого часу не обмежує обсяг трудових прав працівників).

Час фактичної роботи на умовах неповного робочого часу протягом робочого року, за який надається відпустка, включається до стажу роботи, що надає право на щорічну основну відпустку, без будь-яких обмежень (ч. 1 ст. 9 Закону про відпустки).

Тепер розглянемо на умовних прикладах розрахунок відпускних.

Приклад 1. Працівник підприємства йде в щорічну основну відпустку з 25 травня 2020 року на 24 календарних дні. З 1 квітня 2020 року працівник підприємства за його бажанням на підставі ст. 56 КЗпП був переведений із 5-денного на 3-денний робочий тиждень (робочі дні — понеділок, вівторок, середа). Заробітна плата за розрахунковий період (травень 2019 року — квітень 2020 року) становить 49577,14 грн.

Як розрахувати суму відпускних?

У зв’язку з тим, що неповний робочий тиждень був установлений працівникові на його прохання, при обчисленні середньої заробітної плати дні, протягом яких працівник не працював, не виключають із розрахункового періоду. Тобто в цьому випадку кількість календарних днів розрахункового періоду (травень 2019 року — квітень 2020 року) становитиме:

366 - 11 = 355 (к. дн.),

де 366 — загальна кількість календарних днів у розрахунковому періоді;

11 — кількість святкових і неробочих днів, що установлені ст. 73 КЗпП та припадають на розрахунковий період.

Середня заробітна плата для розрахунку відпускних становитиме:

49577,14 : 355 = 139,65 (грн).

Сума відпускних становитиме:

139,65 x 24 = 3351,60 (грн).

Приклад 2. Працівниця йде в щорічну відпустку з 18 травня 2020 року на 10 календарних днів. Розрахунковий період: травень 2019 року — квітень 2020 року. Сума заробітної плати за розрахунковий період становить 49914,50 грн. З 1 квітня 2020 року працівниця працювала в режимі неповного робочого дня (4 години на день).

Як розрахувати суму відпускних?

Оскільки працівниця працює на умовах неповного робочого дня, суму відпускних розраховуємо в загальному порядку без будь-яких особливостей.

Визначимо кількість календарних днів у розрахунковому періоді:

366 - 11 = 355 (к. дн.),

де 366 — загальна кількість календарних днів у розрахунковому періоді;

11 — кількість святкових і неробочих днів, що припадають на розрахунковий період.

Розрахуємо середньоденну заробітну плату:

49914,50 : 355 = 140,60 (грн).

Визначимо суму відпускних:

140,60 х 10 = 1406,00 (грн).

І ще кілька слів скажемо про ЄСВ. Обов’язково за квітень місяць та в наступних місяцях необхідно врахувати вимогу про сплату мінімального ЄСВ-внеску. Так, якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розмір МЗП, установлений законом на місяць, за який отримано дохід, для основного працівника без інвалідності, то ЄСВ треба сплатити з МЗП (п. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ).

При цьому не забудьте в таблиці 6 ЄСВ-звіту зазначити додаткову базу для ЄСВ з КТН «13» і суму нарахованого на неї ЄСВ.

Також при заповненні таблиці 6 ЄСВ-звіту в графі 24 «Ознака неповного робочого часу» проставте «1».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі