Теми статей
Обрати теми

Коли диплом про освіту потребує визнання

Кандидат на посаду надає диплом про закінчення вищого навчального закладу в російській федерації! Наявність документа про відповідну освіту є обов’язковою вимогою для зайняття посади. Але диплом виданий вже під час повномасштабного вторгнення! Чи дійсний такий документ і чи дає підстави для працевлаштування людині, яка його отримала?!

Якщо кандидат на посаду має іноземний документ про освіту, то має бути застосована процедура визнання іноземних документів про освіту. Не потребують визнання лише документи про освіту, видані в країнах, з якими Україною укладено відповідні міжвідомчі угоди.

З країною-ворогом така угода скасована!

Визнання в Україні іноземних документів про освіту здійснюється згідно з Конвенцією про визнання кваліфікацій з вищої освіти в європейському регіоні, яка ратифікована в Україні.

Порядок визнання здобутих в іноземних закладах вищої освіти ступенів вищої освіти затверджено наказом Міністерства освіти і науки України «Деякі питання визнання в Україні іноземних документів про освіту» від 05.05.2015 № 504 (даліПорядок).

Відповідно до п. 1. розд. ІІ цього Порядку процедура визнання в Україні документів з метою здійснення професійної діяльності в Україні реалізується Міністерством освіти і науки України. Рішенням цього Міністерства про визнання підтверджується право власника документа про освіту здійснювати професійну діяльність в Україні, про що видається свідоцтво.

У період дії правового режиму воєнного стану процедура визнання документів, виданих освітніми установами рф, власниками яких є громадяни України, здійснюється відповідно до розд. І — ІХ Порядку.

У разі відсутності повної інформації, необхідної для прийняття рішення про визнання або відмови у визнанні документів, виданих закладами освіти та установами рф, процедура визнання призупиняється до припинення обставин (воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, пов’язаних з військовою агресією рф) (п. 6 розд. Х Порядку).

Висновки

  • У разі обов’язковості підтвердження претендентом на посаду відповідної освіти зазначена особа може претендувати на посаду за умови підтвердження проходження процедури визнання в Україні іноземного документа про освіту. Таким підтвердженням має бути відповідне свідоцтво, видане Міністерством освіти і науки України.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі