Теми статей
Обрати теми

ОМС. Призначення без конкурсу. «Декретна відпустка»

Працівницю призначено на посаду в ОМС без конкурсного відбору на період дії воєнного стану. Наразі вона має піти у «декретну відпустку», а потім планує — у відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Чи потрібно їй проходити конкурс, як закінчиться воєнний стан, під час перебування її у декретній відпустці і чи можна призначити на її місце іншого працівника без конкурсного відбору?

Відповідно до ст. 18 Закону України «Про відпустки» після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (декретної відпустки) за бажанням матері або батька дитини одному з них надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Відповідно до ст. 184 Кодексу законів про працю України звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років — ч. 6. ст. 179 цього Кодексу), одиноких матерів за наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини з інвалідністю з ініціативи роботодавця не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаштуванням. Обов’язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

Відсутня також підстава для подібного звільнення і відповідно до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Для вирішення ситуації, зазначеної у запитанні, необхідно врахувати й вимоги ч. 5 ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Зокрема, у період дії воєнного стану особи призначаються на посади в органах місцевого самоврядування сільським, селищним, міським головою, начальником відповідної військової адміністрації без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад. Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади в органах місцевого самоврядування, на які особи призначені, оголошується конкурс.

У ч. 5 ст. 10 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» передбачено, що на час відсутності (відпустки) посадових осіб органів місцевого самоврядування (крім виборних посад) для виконання їх повноважень можуть прийматися на службу особи за строковим трудовим договором (контрактом).

Висновки

  • Після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами за бажанням матері їй може бути надана відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (а в окремих випадках і до 6 або 14 років) з ініціативи роботодавця не допускається.
  • Водночас, за умови припинення чи скасування воєнного стану, а також закінчення відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та бажання жінки надалі працювати на цій посаді, вона має пройти конкурсну процедуру відповідно до законодавства.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі